El Matarranya viurà un doble derbi en la jornada més esperada del futbol regional

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 12 de desembre .
Etiquetes: , , , ,

La jornada 14 de la present lliga del futbol regional serà especial. I serà especial perquè tindrem doble derbi entre equips del Matarranya. El primer d’ells, tot un clàssic. Este cap de setmana tenim un Valderrobres contra Cretense. Un partit on pot passar de tot, i on trobarem un equip en línia ascendent i un altre que s’està estancant a la zona mitja de la taula. Per un costat, un Valderrobres que està firmant una enorme temporada, en la qual només ha cedit una derrota. I per a recordar-nos d’ella hem d’anar fins a la jornada 1, quan el Valderrobres va caure de forma contundent al camp del Calanda. L’equip de la capital del Matarranya s’hi trobe, i és l’únic d’estes terres que a dia d’avui ha presentat credencials en la lluita per l’ascens. Per la seua part, tenim un Cretense que ha firmat un fluix mes de novembre, però que va reconduir el rumb el passat cap de setmana després de guanyar Híjar en un partit on anava carregat de baixes. L’equip de Queretes s’ha despenjat de la zona alta, però encara així és l’equip de mitja taula que millor ho està fent. I un derbi és un derbi. L’any passat va haver de tot. Valderrobres i Cretense es van trobar quatre vegades. I per a l’ocasió, Cretense recuperarà a Manero i Pisto, dos bones incorporacions.

Per un altre costat, tindrem un segon derbi entre equips del Matarranya. Un derbi entre el Massalió i el Calaceit que feia molts anys que no es vivia. Partit que, si mirem la classificació, pareix molt desequilibrat. Però trobem dos equips en dos línies molt diferents. Per un costat, un Massalió que ve de fer quatre grans jornades, sumant 5 dels 12 últims punts disputats, golejant Azuara (4-0) i empatant contra Alcorisa i Pena-roja. Massalió s’està agradant, està trobant la verticalitat i el joc al primer toc que practicava l’any passat, i els resultats estan arribant. Per un altre costat trobem un Calaceit que no està en el seu millor moment. Condicionat per lesions importants, Calaceit ha patit unes últimes setmanes bastant complicades, sumant 3 dels 9 últims punts en joc. Va caure contra Azuara i va guanyar a Torrecilla en dos mals partits. En l’última jornada, contra Chiprana, es va trobar millor, tot i que va caure. Partit que els dos equips volen afrontar en molta serietat i il·lusió. En el conjunt visitant, destacar la recuperació de Borja, que enguany és una de les grans credencials en l’atac, recuperant l’olfacte de gol.

La jornada es tancarà en altres partits que poden ser de gran interès, perquè la majoria d’ells enfronten a rivals directes. És el cas de Pena-roja, que visitarà el camp del sempre exigent Escatró. A més, ho farà condicionat per les baixes. A les de llarga duració que fa setmanes que arrossegue se li sumen la sanció de Vives i les conseqüències de l’últim derbi contra Massalió, que va acabar amb tres jugadors tocats. Fins a 8 baixes podria patir el Pena-roja per a este partit. Pel que fa a la resta de la jornada, destaquen els partits que per un costat disputaran el Calanda (3er) i el Teruel (5è), així com Chiprana (4at) contra Sportin (2on). El líder, Alcorisa, ha de complir la jornada de descans. També tindrem en zona mitja un partit directe entre Castellseràs i Híjar, mentre que en la zona baixa trobarem un Azuara contra Valdealgorfa i un Torrecilla contra Samper de Calanda.

Més informació: | | | |