Les primeres aigües de tardor arriben en forma de neu i acumulen més de 15 centímetres

comarquesnord.cat . Mont-roig . dilluns, 18 de novembre de 2013 .
Etiquetes: ,

Les previsions meteorològiques no van errar i el Matarranya es va cobrir el dissabte de color blanc. Les primeres precipitacions de la tardor s’han fet esperar i han arribat en forma de neu, acumulant més de 15 centímetres en algunes zones de la nostra comarca. La neu va començar a descarregar a les 9 del matí de dissabte, caient amb insistència a tot el Matarranya i collant amb força. Diputació Provincial de Terol (DPT) i Comarca del Matarranya van activar el dissabte el dispositiu de ‘vialitat hivernal’ i les màquines llevaneus van recórrer les carreteres des de les 10 del matí, facilitat una via d’eixida en cada municipi del territori. Torredarques i Ràfels van ser les localitats més tocades per la neu.

Les màquines llevaneus van actuar en moltes carreteres del Matarranya, sobretot en les del centre-sud de la comarca. Degut a la intensitat de la neu en moments puntuals, van prohibir la circulació de camions i vehicles pesats per la N-232 entre les Ventes de Valdealgorfa i Mont-roig i per la A-1414 entre Vall-de-roures i Mont-roig. També van tallar la carretera N-420 entre les Ventes de Valdealgorfa i Calaceit, mentre que a la N-232 entre Mont-roig i Morella al pas per la Pobleta i Torremiró era obligatori l’ús de cadenes. Torredarques va arribar a acumular 20 centímetres de neu, i el poble va estar incomunicat fins les hores de migdia, quan les màquines llevaneus que arriben fins a Mont-roig van netejar la N-232 i l’accés a la vila.

Algunes carreteres també van quedar tocades per despreniments de roques, com és el cas de la A-1412 entre Maella i Massalió. Encara que un dels grans problemes del cap de setmana va ser els talls en el subministre elèctric. Van haver problemes en la línia que subministre Calaceit, Massalió i Maella, així com en la llum en algunes zones de Vall-de-roures. També es van produir talls curts a La Portellada, La Freixneda, Mont-roig, Pena-roja o Torredarques, encara que els problemes més grans els van patir a Ràfels, que van estar sense subministre de llum des de les 11.30 a les 22.30 hores del dissabte. A eixes hores es va instal·lar un grup electrogen. A algunes cases dels afores no van tindre la llum fins diumenge. També van fallar els senyals de la tele i del mòbil.

. Més neu que al març

La nevada del 28 de febrer i 1 de març d’este 2013 ha estat la més forta que s’ha viscut en alguns punts del Matarranya durant dècades. En canvi, municipis com Calaceit, la Vall del Tormo o Massalió es van quedar amb les ganes de neu aquella vegada. Esta vegada no ha estat així, i tots els municipis del Matarranya han pogut veure i palpar la neu. Quant a precipitacions, entre dissabte i diumenge s’han acumulat 58 litres a Vall-de-roures, 57.4 a Mont-roig, 75.8 a Valljunquera, 120 a Calaceit, 31.6 a Coratxà, 105.6 a Arnes, 52.8 a Batea, 42 a Maella, 22.6 a la Mata, 44.8 a Sorita, 14.4 a Morella i 20.2 a Castellfort. La inestabilitat continuarà durant tot el dilluns i demà dimarts. La matinada de divendres a dissabte podria tornar a nevar al sud del Matarranya.

Més informació: |