La primera fase del Camí Natural Matarranya-Algars s’allargarà durant tot el 2014

comarquesnord.cat . Beseit . dilluns, 11 de novembre de 2013 . 1 comentari
Etiquetes: ,

El ‘Camí Natural del riu Matarranya’ és un dels projectes mediambientals i turístics més engrescadors que s’ha impulsat al territori al llarg dels últims anys. La previsió és que la primera fase del ‘Camí Natural’ s’allargue durant el 2014, deixant a punt les sis primeres etapes de la ruta, des de Beseit a Maella. Esta primera fase del projecte té una inversió total de 819.958 euros i unirà a través de sendes i camins naturals els pobles de Beseit, Vall-de-roures, Torre del Compte, La Freixneda, Queretes, la Vall del Tormo, Calaceit, Massalió i Maella.

L’Associació Matarranya-Algars, promotora del projecte de la mà del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), va expressar la seua satisfacció per la posada en marxa del projecte. Els operaris de l’Empresa de Transformació Agrària S.A. (TRAGSA) són els encarregats dels treballs de construcció d’estes primeres sis etapes de la ruta. De fet, el dimarts 5 de novembre Beseit va aplegar una reunió tècnica on estaven cridats representants de Maella, Beseit i la Torre del Compte. També van assistir representants de Comarca del Matarranya.

Alberto Moragrega, alcalde de Beseit, va explicar que “va ser una reunió tècnica” on es va parlar de “tota la senyalització. El 90 per cent” del tram que ara s’està treballant “recorre la comarca del Matarranya. I hem de mirar de coordinar i aprofitar els recursos turístics. Tenim rutes patrimonials i naturals. Hem de mirar que se’ns escape el mínim possible, i derivar” el ‘Camí Natural’ del Matarranya-Algars “per altres espais naturals i patrimonials que tenim en el Matarranya”. També es va parlar de zones d’assentament i taules interpretatives que hi haurà repartides pel camí.

El projecte va segons les previsions. Esta primera fase arranjarà les sis primeres fases, que recorre uns 68 quilòmetres. “Estem en el començament del projecte. I quan acabe esta fase, que està calculada per a finals del 2014 en algun detall per al 2015, podrem continuar per la província de Saragossa. Després ja vindria el retorn pel riu Algars per Tarragona i Terol”, va concretar Moragrega. L’alcalde de Beseit va valorar el projecte, recordant que una de les parts més importants serà “la senyalització, a través de la qual els turistes i veïns gaudirem més del riu i del territori”.

Més informació: |

1 comentari

  1. Robert Roca Lòpez enllaç al seu comentari

    Estic super content d’aquest Camí Natural Matarranya-Algars que fareu, estic segur que tindrà un èxit fabulós, jo ja conec una mica tots aquests voltants i segur que sere un més en fer el recorregut amb tota la meva família i amics.
    Gràcies

    Robert