El projecte ‘Camí Natural del Matarranya’ començarà en qüestió de setmanes

comarquesnord.cat . Beseit . dijous, 01 d'agost de 2013 .
Etiquetes:

Els operaris de l’Empresa de Transformació Agrària S.A. (TRAGSA) iniciaran en les pròximes setmanes els treballs de construcció de les primeres sis etapes del ‘Camí Natural del Matarranya’, un recorregut que pretén unir en un format circular la conca fluvial dels rius Matarranya i Algars per les regions del Matarranya, la Terra Alta i el Baix Matarranya. Esta primera fase de desenvolupament del projecte, que compta amb un pressupost total de 819.958 euros, unirà a través de sendes i camins les localitats de Beseit, Vall-de-roures, la Torre del Compte, La Freixneda, Queretes, la Vall del Tormo, Calaceit Massalió i Maella.

L’Associació Matarranya-Algars, promotora del projecte de mà del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM), va expressar la seua satisfacció per la posada en marxa d’este projecte que es trobava bloquejat des de fa més de dotze mesos. “Farem el projecte juntament amb el Ministeri, al que li agrade molt la idea. Però després de tindre tots els permisos ambientals necessaris, el projecte va quedar paralitzat per falta de pressupost. Ara estem molt satisfets amb la iniciativa de la Direcció General per començar els treballs”, va explicar Alberto Moragrega, portaveu de l’Associació Matarranya-Algars, que integren tots els municipis als que els afecta el projecte. Tot i que esta primera fase dels treballs només afecta sis de les 14 etapes, Moragrega va destacar que “el més important és que s’iniciarà el projecte. A partir d’aquí sempre serà més fàcil aconseguir que es continuï i natres treballarem sense parar perquè es complete tot el recorregut previst”.

Els treballs, que s’iniciaran durant les pròximes setmanes, tindran una duració de 18 mesos, segons els terminis previstos per la Direcció General, i suposaran la creació d’una ruta que seguirà el curs del riu Matarranya.

Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, també va valorar de forma molt positiva l’inici dels treballs. “Estem molt satisfets que este projecte es dugui a terme. I més en els temps que corren”, va dir Esteve, qui també va afegir que “el camí natural està totalment en consonància amb el desenvolupament que estem fomentant des de l’administració comarcal. A més, suposarà un eix des del qual el viatger podrà enllaçar tant amb la via verda com amb el GR-8, també amb diversos PR i amb les rutes que hem estat creant des de la comarca en els últims anys, com Els primers pobladors”.

Més informació: