Morella promociona els seus productes en la fira Festast de Tortosa

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 9 de març de 2013 .
Etiquetes:

Morella promociona els seus productes en una de les fires gastronòmiques de referència de la província de Tarragona. Festast de Tortosa és una cita que s’ha consagrat i que reunix a desenes d’expositors i a molts visitants i professionals del sector durant tres dies. D’esta manera, la localitat continua amb la promoció de proximitat i directa en una de les zones de les què rep un nombre més gran de visitants. A més, continua amb la col·laboració en matèria turística amb Tortosa, que junt amb Alcanyís han reimpulsat el Corsorci dels Tres Reis.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, van participar en la inauguració, en la vesprada d’ahir, i avui i demà Festast viu les jornades en què es congrega un nombre més gran de visitants. El dilluns es tancarà esta tercera edició, amb la jornada per a professionals del sector. Per això, Morella ha apostat per traslladar els seus productes i tota la informació turística per al cap de setmana i, el dilluns, estaran presents membres de Carns de Morella. En esta ocasió, la localitat ha apostat per la promoció dels seus productes i de la seua nova marca de qualitat “Productes de Morella”, que naix de la unió entre tres empreses privades i l’ajuntament. L’objectiu de la mateixa és potenciar els productes que s’elaboren en la localitat i donar-los un valor afegit. Per això, en Festast participen les tres empreses i l’ajuntament.

Pallarés explica que “Festast és una bona oportunitat per a mostrar els nostres productes als veïns i veïnes dels Terres de l’Ebre, que és una zona de les què rebem una gran quantitat de visitants”. A més, afirmava que “potenciarem la nostra indústria agroalimentària amb una marca de qualitat que dóna un valor afegit als productes de Morella i, que naix fruit del treball conjunt del sector públic i privat”.

Finalment, assenyala que “en estos moments de dificultats econòmiques, és molt important unir esforços i realitzar accions conjuntes que ens ajuden a promocionar-nos i, un bon exemple és este projecte de col·laboració que unix a tres localitats de distintes comunitats autònomes i governades per distints partits polítics, com són Alcanyís, Morella i Tortosa”.

. Carns de Morella

Cal recordar que Carns de Morella és una empresa mixta que compta amb la participació de més de 70 socis privats. A través d’ella es va construir l’Escorxador, que es va posar en funcionament l’any 2010, i que ha anat incrementant la seua activitat de forma progressiva. D’esta manera, es recolza als ramaders de la zona i els seus productes tenen un aprofitament turístic, unint-se els dos pilars econòmics principals de la localitat. En estos moments s’està posant en marxa la segona fase del projecte, amb la construcció d’una Sala d’Especejament. Per mitjà d’ella, es pretén traure productes totalment elaborats i, que així, es puga arribar fins al consumidor final i incrementar el marge de benefici.

Més informació: