Morella, Alcanyís i Tortosa reimpulsen el Consorci dels Tres Reis

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 13 de febrer de 2013 .

Rhamsés Ripollés, Ferran Bel i Juan Carlos Gràcia, alcaldes de Morella, Tortosa i Alcanyís respectivament, s’han reunit a la localitat dels Ports per a reimpulsar el Consorci dels Tres Reis. L’objectiu d’este projecte és realitzar accions de promoció turística conjuntes amb un cost reduït. A la reunió també ha acudit el regidor de turisme de Tortosa, Alfredo Ferré, i la tècnica d’Iniciatives Turístiques de Morella, Amparo Quesada. El pròxim mes tindrà lloc una altra trobada entre tècnics turístics per a perfilar accions promocionals concretes.

El Consorci dels Tres Reis va nàixer a finals dels anys 90 i es va desenvolupar amb diverses iniciatives conjuntes dels municipis implicats. Passat un temps de menor activitat, “és el moment de reactivar-lo per a millorar la promoció de les tres localitats, emblemes evidents de les zones que unixen els antics comtats de Catalunya i regnes de València i Aragó”, apunten fonts municipal. És un ampli territori amb elements comuns que “val la pena posar en valor com un atractiu turístic més de 3 ciutats que són monumentals i històriques, i que volen potenciar-se a través no de la promoció individual, sinó entenent el valor de la suma racional d’esforços, amb projectes com éste que té un caràcter clarament superador de fronteres territorials i de posicionaments polítics”.

El primer edil morellà afirma que “en estos moments de dificultats econòmiques, és molt important unir esforços i realitzar accions conjuntes que ens ajuden a promocionar-nos i, un bon exemple és este projecte de col·laboració que unix a tres localitats de distintes comunitats autònomes i governades per distints partits polítics”. A més afig que “les tres destinacions turístiques són complementàries i permeten unir un patrimoni paisatgístic, cultural i monumental d’una grandíssima importància”.

Cal recordar que la col·laboració entre les tres localitats va començar en la promoció del 53 Sexenni, realitzant-se una presentació de la festa morellana a Tortosa i Alcanyís. Ara, es pretén prolongar en el temps esta col·laboració i continuar realitzant projectes conjunts entre els tres municipis.

D’esta manera, Morella continua amb l’aposta per les fórmules promocionals en el territori i a través de vies que permeten arribar a un públic ampli amb una inversió mínima dels recursos. Per exemple, cal assenyalar que esta setmana s’ha presentat el Passaport Gastronòmic d’Evadirte.com i Mira que Bo, que pretén promocionar els productes i experiències gastronòmiques de les zones del sud de Tarragona i Terol i del nord de Castelló.

. Vídeo . “La ruta dels tres reis” continua perfilant-se