Lobón destaca el paper que tindran les plantes de purins de Pena-roja i Vall-de-roures

comarquesnord.cat . Madrid . dimarts, 12 de febrer de 2013 . 1 comentari
Etiquetes:

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient de la DGA, Modesto Lobón, va assistir dilluns al Ministeri d’Agricultura a la firma dels contractes d’adquisició d’emissió dels 37 projectes que minimitzaran i evitaran les emissions de carboni a l’atmosfera. Estos projectes, coneguts com els Projectes Clima, són treballs de mitigació del canvi climàtic que es desenvolupen a l’estat espanyol, i que contribueixen a reduir i evitar emissions de gasos d’efecte hivernacle als sectors difusos, creant a la vegada una activitat econòmica sostenible.

Dos d’estos projectes estan assentats al Matarranya. I en este sentit, Lobón va destacar que es tracta de projectes interessants que posen a Aragó a l’avantguarda d’esta preocupació mediambiental. La conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, a través del IAA (Institut Aragonès de l’Aigua) ha estat precursor d’estos dos projectes pilot que corresponen a les plantes de Pena-roja i de Vall-de-roures. La primera d’elles té un potencial de reducció de 11.500 tones de co2, i la segona de casi 14.500 tones.

En este sentit, existeix una problemàtica ambiental que fa referència a un excedent de purins que no consta de la possibilitat de tindre terres que serveixin per a la gestió tradicional d’estos residus. Per això, i a l’hora de resoldre l’elevada pressió de nitrogen, s’aixequen estes plantes que tenen com a principal objectiu reduir el contingut de nitrogen, fosfor i altres nutrients dels purins i conseqüentment la contaminació d’aqüífers i el terra de l’entorn. La importància de les plantes de tractament de purins de Pena-roja i Vall-de-roures radica en ser un suport per a fomentar la millora ambiental a Aragó.

Més informació:

1 comentari

  1. I si, finalment, la reducció de nitrats es produeix perquè no queden gorrinos?