Morella acull el primer Taller de Els Ports y Maestrat per a crear un plan d’acció comercial territorial

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 28 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha acollit avui la primera reunió entre tècnics de la xarxa d’Agències per al Foment d’Iniciatives Comercials (AFIC) dels Ports i Maestrat, d’altres municipis i de la Conselleria de Comerç. En ella, s’ha posat en funcionament el grup de treball per a crear un Pla d’Acció Territorial Sectorial de Comerç. En este primer taller d’este tipus que se celebra a la Comunitat Valenciana, el consistori morellà també ha exposat les distintes iniciatives que està elaborant seguint el Pla d’Acció Comercial.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha donat la benvinguda als tècnics AFIC i ha destacat que esta xarxa “permet una actuació coordinada de cara al desenvolupament d’iniciatives pro-actives que procuren l’exercici de l’activitat comercial”. Per això, afirma que “Morella té un teixit comercial de gran importància i cal continuar apostant, junt als empresaris, per la innovació i la modernització seguint les pautes del Pla d’Acció Comercial”.

En la reunió d’avui, la tècnica AFIC de l’Ajuntament de Morella, Eva Borrás, ha explicat distintes accions que està duent a terme el consistori per a esta pròxima campanya nadalenca. Entre elles, destaquen les caixes de “Regala Morella”, que es presentaran demà i que pretenen ser una ferramenta de potenciació del comerç local. Éstes també podran utilitzar-se per a promocionar el municipi i regalar sopars i estades en la localitat. A més, cal recordar que Morella continua apostant pel comerç seguint les pautes del Pla d’Acció Comercial. En éste, es recomanava la integració en la Xarxa AFIC, sent l’Ajuntament de Morella l’únic de la comarca dels Ports que forma part d’ella, o la constitució d’una Taula del Comerç, en el que es debaten les iniciatives a dur a terme.

. Ple extraordinari

D’altra banda, en la jornada de dijous també se celebrarà un plenari extraordinari per a aprovar la modificació puntual NÚM. 25 del Pla General d’Ordenació Urbana, que correspon a la zona del barri Hostal Nou. En esta sessió, l’equip de govern presenta dues mocions per a exigir a la Generalitat que faça front a les seues obligacions de pagaments amb els farmacèutics, la residència i amb la resta d’institucions i col·lectius de la ciutat a les què deu diners.

. Vídeo . Reunió a Morella per a potenciar el comerç local

Més informació: