Els xiquets del Matarranya descobreixen la història de la seua comarca amb les gimcanes literàries

comarquesnord.cat . La Freixneda . divendres, 2 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

Pocoyó, Mickey Mouse, Son Goku, Bob Esponja i tots els seus amics s’han amagat per la biblioteca. I els xiquets han de trobar-los perquè els expliquin els secrets que amaga el Matarranya. Aquestes són les premisses de les gimcanes literàries, activitat que integra la campanya d’animació a la lectura d’aquest any que organitza la Comarca per les biblioteques del territori. Després d’haver recorregut municipis com a Torredarques, Arenys de Lledó o La Freixneda, la campanya d’animació a la lectura ha superat el seu equador i es tancarà a Ràfels coincidint amb la Fira Mediambiental.

Pepa Nogués és la persona encarregada de dirigir aquestes gimcanes literàries, i va remarcar l’èxit que ha tingut la campanya d’animació a la lectura. Es tracta “d’una iniciativa que s’està consolidant i els xiquets no solen faltar a la cita”. Aquest any, la campanya s’ha centrat en una gimcana que entremescla personatges infantils, els llibres i els paisatges i racons del Matarranya. Segons Nogués, la gimcana posa sobre la taula “els valors del territori i també els secrets que s’amaguen a cada poble. Els xiquets han de completar un puzle amb els tresors i els personatges que han custodiat cada tresor”.

D’aquesta forma, i a través dels personatges infantils, els xiquets descobreixen la història i els racons més bells de la comarca, des dels dinosaures trobats a Pena-roja i l’origen de paratges naturals com El Salt de La Portellada, als cultius d’oliveres i vinyers que dominen el paisatge del nord del Matarranya.

Més informació: