Centenars de persones s’acomiaden de la marededéu de Vallivana després de nou setmanes a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 20 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Al final, el temps es va combinar prou amb els horaris de la rogativa, per a que als romers el camí no sel’s fera tant pesat. La major part de la jornada la pluja que van suportar va ser molt fina. La part del front més intens, quant va descarregar povals, va ser quant tots estaven a la Torreta, fent el descans del dinar.

Allí les autoritats de la rogativa van prendre la desició de mantenir el recorregut normal. Havien consultat i el barranc no havia eixit, i encara que la baixada al pont de la bota pel camí, estava prou enfangat, a Trafic li feia més temor els tenir tanta gent per la carretera en el tram de les corbes i en la carretera banyada, que qualsevol mal relliscada.

El temps es va comportar, i la gent no es va amedrantar. Més de 300 persones van fer el camí, i un bon grapat més els esperava a Vallivana.

Al santuari no cabien tots. Els bancs s’anaven omplint, i els romers començaven a plenar també les parts vanes de l’ermita. La salve de Vallivana començava a sonar. En el lloc reservat per a la patrona de Morella, l’altra Vallivana, la camarera. La que durant 9 setmanes a cobert el buit deixat per la vella imatge en la estimada ermita. La que tornara al seu lloc a l’arxiprestal en la tornada de la rogativa. Un cop lliurada de l’urna que la protegeix en el viatge, tots els assistents van tornar a adorar-la. En passar per l’altar, un devot, Manuel Mestre, va voler donar als assistents una prima.

S’havia acabat el camí, però a l’endemà començaria l’altre, el de tornada a Morella, el que repren un nou compte de sis anys que ens portarà a celebrar les festes extraordinaries del 54 Sexenni.

. Vídeo . Finalitza el 53 sexenni, comença el 54

. Fotogaleria . L’arribada de la marededéu al Santuari

Més informació: | | | |