El Matarranya, predisposat a mantindre el Transport Escolar de Fórnols i Torredarques

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 4 de setembre de 2012 .
Etiquetes: ,

Aquest dimarts, la seu de la Comarca del Matarranya va acollir una reunió entre l’administració i els pares i mares dels xiquets de Torredarques i Fórnols per a parlar sobre el Servei de Transport Escolar que es va posar en marxa el mes de gener. Es tracta d’un servei que beneficia els xiquets d’aquests dos pobles per portar-los a les escoles de Mont-roig i La Portellada (respectivament) i que s’ha vist amb molts bons ulls pels pares. A més, de la reunió en va eixir la predisposició de la Comarca a oferir aquest Servei de Transport, encara que es demanarà finançament a Terol, perquè el Matarranya no està rebent cap tipus d’ajuda per a fer un servei que en realitat no li competeix.

Luis Ángel Giner, pare de xiquetes de Torredarques, va explicar que “els pares anàvem a la reunió una mica preocupats, perquè en aquests moments tot són retallades”. Però “ens van dir que en un principi es mantindrà el Servei, encara que s’han adonat que hi ha comarques on s’estan subvencionant tots els viatges i el Matarranya s’està discriminant” en aquest aspecte. Pel que fa al servei, Giner va defensar que “en un principi, si ho tenim com l’any passat, és positiu”, encara que es farà l’esforç perquè el Servei de Transport Escolar faci els viatges de tot el dia. Des de gener, el servei fa meitat dia a Torredarques i l’altra meitat a Fórnols. Per la seua banda, els pares porten els xiquets en els viatges que no fa el servei.

. La dependència constant

Els pares van valorar molt positivament la funció que fa aquest Servei de Transport Escolar als pobles de Torredarques i Fórnols, ja que fins llavors, havien de ser els pares els que s’encarreguessin de portar els xiquets a l’escola. I això era un problema. “El problema no és fer quilòmetres”, va reconèixer Giner, “sinó que el problema és que has de fer quatre viatges cada dia a Mont-roig. I això obliga a que ha d’haver un pare o mare exclusivament encarregat a fer els viatges durant el dia”, cosa que fa pràcticament inviable compaginar un treball estàndard amb els horaris d’escola. Aquest Servei de Transport Escolar ha donat un canvi total davant aquesta situació.

Més informació: |