El Mussol del Matarranya va batre les ales i va viatjar a les Festes de Fontdespatla

comarquesnord.cat . Fontdespatla . dimecres, 8 d'agost de 2012 .
Etiquetes: ,

Fontdespatla va estar el municipi que va encetar l’allau de Festes Majors del Matarranya. Sens dubte, són de les festes més participatives entre el jovent de la comarca, ja que són les primeres. I així va quedar reflectit a l’hora de sol·licitar plaça en el Mussol del Matarranya. El servei d’autobús nocturn que el Departament de Joventut posa a disposició tots els estius va viatjar fins a les Festes Majors de Fontdespatla. En total, s’hi van inscriure prop de 40 persones, gent suficient com perquè la ruta s’acabés fent. I sobretot, hi van anar jóvens de Massalió, Calaceit, Beseit, La Freixneda i Fórnols.

Després d’aconseguir-se ruta per a les Festes Patronals d’Arnes, el Mussol del Matarranya va anar a Fontdespatla. I de cara a aquest cap de setmana i la Mare de Déu d’Agost, hi ha previstos viatges a les Festes Majors de Ràfels, Arenys de Lledó, Mont-roig i Valderrobres sempre i quan hi hagi suficients demandants. En les Festes de Fontdespatla, i segons va destacar Eva Antolín, “una vegada es tanca el període d’inscripció, ens posem en contacte amb tota la gent apuntada i els enviem la ruta, les hores de les parades i també l’horari de retorn”. El Mussol acostuma a fer el retorn a les sis de la matinada.

En el que portem d’estiu, unes 30 persones es van apuntar al viatge d’Arnes, mentre que unes tantes més (i movent-se amb xifres molt similars a les dels últims anys) cap a les Festes de Fontdespatla. Pel que fa al perfil de l’interessat, Antolín va destacar que “són la majoria d’ells menors de 18 anys, però també te trobes colles que vénen de 18 o 20 anys. Sobretot ve gent que encara no té carnet de cotxe”, va aclarir Antolín, “jóvens que han de marejar els pares. I així no s’han de despertar i portar els seus fills a propòsit al poble que està en festes”.

Més informació: |