Dur enfrontament entre govern i oposició en l’últim ple de Calaceit

comarquesnord.cat . Calaceit . dimecres, 1 d'agost de 2012 . 1 comentari
Etiquetes:

La tensió existent entre l’equip de govern i l’oposició socialista de l’Ajuntament de Calaceit no ha cessat d’augmentar des de la presa de possessió del nou alcalde després de les passades eleccions municipals. L’últim ple del consistori celebrat el passat dijous 26 de juliol va ser un fidel reflex d’aquesta situació. A la sessió plenària va prendre possessió Natalia Azcón com nova edil socialista després de la dimissió fa unes setmanes de Maria Teresa Ros.

Respecte d’això, Rosa Doménech, portaveu del grup socialista calaceità, va explicar que “la dimissió va ser per motius personals. El mateix motiu que va al·legar el següent de la llista per no prendre possessió del càrrec. Ara ha entrat Natalia amb moltes ganes i seguirem treballant com fins ara “. Per la seua banda, Josep Maria Salsench, va manifestar que “l’he felicitat per la seva entrada a l’Ajuntament i li he dit que espero que ajudi el consistori a treballar per Calaceit”.

La residència

Tot i la tranquil·la presa de possessió de la nova regidora, la tensió va sorgir quan el tema de la residència va sortir a la palestra. En aquest sentit l’oposició es va queixar que el consistori acomiadés a les treballadores de la residència “sense cap tipus de motiu com es pot veure a la sentència judicial que ha estat favorable a elles”, va explicar Doménech. Al respecte, Salsench va respondre que “efectivament la sentència ha estat aquesta. Si bé, els nostres advocats creuen que els seus fonaments són molt febles de manera que la anem a recórrer”.

L’oposició també va voler debatre el cost de la residència, que segons aquest grup, és d’uns 10.000 euros al mes pel funcionament de les instal·lacions, més 300 euros de subvenció per usuari i els costos de manteniment. “Creiem que és una quantitat massa alta més quan l’alcalde va dir que era molt cara quan ens costava 1.500 euros al mes. Aquest cost, que s’estima en uns 100.000 euros fins a final d’any, pot limitar les inversions que es realitzen en altres matèries o infraestructures municipals”.

El equip de govern va respondre a aquestes crítiques manifestant que amb la nova gestió de la residència està sent un èxit ja que s’està augmentant el nombre de residents. “Des que nosaltres assumírem la nova gestió hem augmentat el nombre d’usuaris de 2 a 8 i ho estem tirant cap endavant. Això és el que creiem que desencadena totes les crítiques, i només puc contestar que creiem que la gestió que estem desenvolupant és més que correcta”.

. El consum de les aigües

Finalment, i ja en el punt d’informes d’alcaldia, l’equip de govern va fer públic que un dels regidors de l’Ajuntament durant l’anterior legislatura, concretament del grup popular, no va pagar el cost establert pel consum d’aigua en les seues propietats. “Tenim proves, fotos de les lectures dels comptadors, etc. És estrany perquè fins el mes de maig anterior a l’entrada de l’equip de govern els pagaments eren correctes, però a partir de llavors els pagaments de la despesa d’aigua d’una granja es redueixen a uns 5,90 euros, la qual cosa és estrany”.

“A més, quan va tornar a canviar l’ajuntament els pagaments van tornar a ser normals, cosa que suscita dubtes…”, va dir Salsench, que al respecte d’aquesta estranya situació va afegir que “resulta que aquí hi havia instruccions de realitzar una lectura zero”. Responent a aquesta afirmació, Doménech va defensar que “això és causa d’un rancor que tenen perquè un regidor del PP ens va donar suport en les nostres decisions. Nosaltres reclamàrem a la gent del poble que es posés al dia amb els pagaments, alguna cosa que hagués hagut de fer aquest equip de govern”.

Doménech va afegir que “a més, la gestió d’aigües no la gestiona l’ajuntament sinó que està contractada a una empresa externa que és Aquagest, el consistori només s’aprova que es passin els registres. Per tant, si tenen dubtes de perquè no es va pagar aquesta aigua s’han de posar en contacte amb aquesta empresa”. Davant d’una acusació tan greu, Salsench va apuntar que “ara el que farem és cridar a la persona afectada i intentar arribar a un acord amb ell per intentar solucionar-ho de la millor manera possible. Si no, prendrem les mesures que siguin necessàries”.

. La dimissió de Fontoba

Finalment, cal destacar que després de la sessió plenària es va conèixer la dimissió de Paulí Fontoba, regidor d’Entesa per Calaceit (EC), dels seus càrrecs de tinent d’alcalde, regidor de Cultura i regidor de Medi Ambient. Fontoba no va voler fer declaracions al respecte i va anunciar que els motius d’aquesta decisió els explicarà públicament en el pròxim ple de l’Ajuntament de Calaceit, que previsiblement se celebrarà al setembre.

Més informació:

1 comentari

  1. Ja era hora que aquest senyor deixés els seus càrrecs que paguem els calaicetans i que només ha dedicat a fer-nos creure que a Saragossa són molt dolents i que cal girar la mirada cap a la seva Catalunya daurada. Ara manté aquesta incògnita sobre les seves raons (potser és que els seus correligionaris d’ERC a Gandesa ja no els hi interessa el que passi a Aragó).