La Penya Taurina de Vilafranca celebra la seua festa del 2012

20120602_penyataurinavilafranca_600x
comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 2 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

La Penya Taurina de Vilafranca celebrava aquest dissabte 2 de Juny la seua festa del 2012 amb diferents activitats taurines durant tota la jornada. Pel matí es realitzava al recinte de cadafals, situat junt a la Plaça de Bous, ‘l’encierrillo’ infantil amb els carretons. Molts van ser els menuts que acompanyats per mares i pares van gaudir d’aquesta activitat desenvolupada pel Grup de Carretons. Els carrers dels voltants de la Plaça de Bous i el propi recinte taurí serien l’escenari de ‘l’encierrillo’.

Per la vesprada tindrien lloc diferents actes taurins. Primerament, l’exhibició del corro de vaques de la ramaderia de Pedro Fumadó ‘El Charnego’ de Deltebre (Tarragona). Les 10 vaques i 2 bous del ramader català serien torejades al recinte taurí pels retalladors vinguts des de diferents indrets.

Cap a les 6 i mitja de la vesprada i ja amb una lleugera pluja caent a Vilafranca, entrarien els caixons dels dos bous cerrils arrossegats per cavalls. Gran expectació en el transport dels caixons des dels jardins del Peiró Escala fins al recinte taurí. Primerament s’exhibiria el bou de nom ‘Langosto’ de la ramaderia de José María Manzanares i posteriorment ‘Cubito’ del mateix ferro. La pluja es faria més intensa durant la vesprada i fins i tot van estar en perill les embolades dels bous. Però a les 10 i mitja de la nit deixaria de ploure i es van poder fer els bous embolats. Per la nit es va canviar l’ordre i s’embolaria primer l’exemplar colorat de Manzanares i posteriorment el negre. A les 11 es faria la primera de les embolades i a les 12 i quart la segona, acabant-se les exhibicions a la 1 de la matinada.

La festa de la Penya Taurina conclouria amb una discomòbil al Parador de Festes. Aquesta celebració del dissabte 2 de Juny ha estat la primera festa taurina de l’any 2012 a Vilafranca. La propera s’anuncia per al 7 de Juliol amb la festivitat de San Cristóbal i bous també al recinte de cadafals.

. Vídeo . La Penya Taurina de Vilafranca celebra la seua festa del 2012

Més informació: |