Diputació i Generalitat perfilen l’exposició de la Llum de les Imatges a Culla i Catí

20120524_folgadollumimatgesculla_660x
comarquesnord.cat . Culla . dijous, 24 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

El diputat delegat de l’àrea de Cultura, Héctor Folgado, s’ha reunit avui a Culla amb Rafael Ripoll, secretari autonòmic de Cultura, amb l’objectiu de seguir avançant en el pla d’actuacions a dur a terme a Culla i Catí amb motiu de la seva inclusió en l’exposició La Llum de les Imatges que se celebrarà en 2013 en el Maestrat castellonenc.

Folgado ha explicat que “volem estudiar bé els espais a rehabilitar perquè l’exposició suposi el major benefici possible tant a nivell patrimonial com a econòmic per a tots dos municipis”.

Aquest projecte impulsat per la Generalitat Valenciana, té per objecte la recuperació, intervenció i difusió del patrimoni històric-artístic de la Comunitat Valenciana. Des del seu començament, en 1999, s’han restaurat fins al moment 2.680 obres del patrimoni col·lectiu valencià i s’han fet ja nou exposicions gràcies a les quals s’ha posat en valor gran part del patrimoni eclesiàstic de la Comunitat.

“Estem duent a terme tots els tràmits i seguiments necessaris per a la posada a punt de Culla i Catí amb l’objectiu que en 2013 siguin epicentre cultural de la Comunitat Valenciana a través d’aquest projecte que ja ha aconseguit gran prestigi, reconegut fins i tot a nivell europeu”, ha manifestat el diputat de Cultura.

Des que es donés a conèixer al desembre de 2011 la inclusió de Culla i Catí en l’itinerari d’exposicions per 2013, s’han portat periòdicament reunions per aconseguir el major rendiment possible d’aquesta acció a la província de Castelló. Ja al febrer, va haver-hi una visita dels tècnics de la Fundació, de la mà del seu gerent Carmen D. Quintero, per avaluar el matrimoni moble i immoble.

Cal recordar que aquesta iniciativa se suma a les ja planificades a Benicarló i Vinaròs en el que serà la desena campanya restauradora de la Fundació. Així s’aconseguirà la generació d’un flux turístic que propiciï les visites a aquests municipis castellonencs, amb el consegüent benefici per a l’economia de les quatre localitats.

Héctor Folgado ha destacat que “aquestes actuacions van a suposar una millora substancial del patrimoni històric-religiós del Baix i de l’Alt Maestrat i van a anar acompanyats de l’impuls turístic de l’interior. Aquestes exposicions mouen molts visitants, de fet ja han passat a conèixer-les més de 3.5 milions de persones.

Més informació: | |