El govern preveu fusionar ajuntaments menuts, el que podria afectar a pobles del nostre territori

comarquesnord.cat . Madrid . dijous, 3 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

El Govern de Mariano Rajoy ha inclòs en el seu programa de reformes una mesura per a agrupar municipis en funció de la població i així racionalitzar el nombre d’ajuntaments. És a dir, prepara la fusió de municipis amb menys població per estalviar.

A Espanya hi ha un total de 8.116 ajuntaments i més de la meitat tenen menys de 1.000 habitants. La major part d’ells no tenen viabilitat econòmica i no poden prestar alguns dels serveis bàsics. De moment no es té constància de quins seran els municipis afectats ni tampoc el protocol que se seguirà per tal de fusionar-los.

A eixe efecte, Hisenda ha creat un grup de treball per a desenvolupar els detalls. Al mateix temps, el Govern també suggereix la possibilitat de reforçar el paper de les Diputacions i de les Mancomunitats. Una manera, afirmen, de facilitar la col·laboració entre petits ajuntaments per a la prestació de serveis mínims com la recollida de fem.

L’objectiu és el d’estalviar 3.500 milions d’euros eliminant competències impròpies i altres 250 milions en l’eliminació de duplicitats.

Més informació: |