Lo Matarranya, protagonista de la primera gimcana 2.0 a Saragossa

20120426-Matarranya-DifusióSaragossa-5_660x
comarquesnord.cat . Saragossa . dijous, 26 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Comarca del Matarranya, l’Associació d’Empresaris del Matarranya i l’Associació Comercial ‘Sector Fernando el Católico’ de Saragossa posaran en marxa este diumenge 29 d’abril a Saragossa una nova iniciativa que consistirà en una jornada de difusió dels productes de la terra, una demostració dels jocs antics i tradicionals del Matarranya, així com també una gimcana 2.0. Estes activitats pretenen, per una banda, dinamitzar el comerç de la zona Plaza San Francisco de Saragossa, i a la vegada volen fer difusió de la comarca del Matarranya a l’exterior.

Los actes començaran a les 12 del matí del diumenge 29 d’abril i seran molt variats. Hi haurà, en concret, venda de productes agroalimentaris del Matarranya, com ara pastes típiques, oli d’oliva, olives i ametlles ecològiques, cosmètics naturals d’oli d’oliva, pernil de denominació d’origen i productes carnis derivats del gorrino. També hi haurà una parada de venda de vi del Celler d’Algars, que oferiran un tast de vi per a tres grups de 15 persones. A més, hi haurà un tast d’aigua de fonts naturals, on es podrà degustar l’aigua de diferents fonts de la comarca del Matarranya.

Més tard actuarà la Rondalla de jota ‘Aires del Matarranya’ de Vall-de-roures, i també es faran jocs tradicionals per a xiquets, com ara les birles o el tir de la soga. Tot i això, l’acte més esperat serà la Gimcana Matarranya 2.0. Serà la primera vegada que es faci un acte d’estes característiques a Saragossa. Se tracte d’una gimcana tradicional pels carrers adjacents a la Plaza San Francisco, però aprofitant els recursos de les noves tecnologies de la comunicació. Per això, per participar es requereix fer un grup de tres persones mínim, tindre un telèfon Adroid o iPhone, o bé un iPad o tablet, i dur com a mascota un gorrinet (pot ser de joguina, pintat en un paper…).

La gimcana consistirà en una sèrie de proves que s’han de superar al llarg del matí i que tindran relació amb costums i tradicions del Matarranya. Mitjançant una aplicació informàtica, los participants aniran realitzant lo recorregut marcat i executant les proves. Com a demostració de que les proves s’han dut a terme, hauran de pujar fotografies i vídeos a les xarxes socials (Facebook i Twitter). Lo termini d’inscripció està obert, i es poden apuntar totes les persones que ho desitgin.

Més informació: | |