Els mestres i professors faran sis jornades de vaga general, del 16 al 31 de maig

comarquesnord.cat . València . dijous, 26 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Els docents del sistema educatiu públic valencià s’han decidit finalment per la convocació d’una vaga general. Esta decisió l’han pres després de saber que el Govern de Mariano Rajoy havia aprovat un reial decret de mesures i retalls circunscrits a l’àmbit educatiu, que augmenta les hores lectives i congela la contractació de professors. Quasi la meitat del professorat valencià, més de 20.000 docents , ha respost amb un “sí a la vaga” en la consulta convocada durant este mes en un total de 1.400 centres escolars públics pels cinc sindicats educatius.

La enquesta tenia per objectiu conèixer les mesures de pressió que estava disposat a portar a terme el professorat en protesta pels retalls aprovats pel Consell, que deixaran sense feina a 3.000 interins i rebaixaran la nòmina entre 300 i 3.000 euros a l’any. Unes mesures que també posen de manifest la congelació de l’oferta de places docents en el sector públic, la no substitució de les vacants per juvilació o enfermetat i l’augment de les hores de classe.

Des dels cins sindicats valencians de l’ensenyament se li ha demanat a la Consellera d’Educació, Maria José Catalá, que no aplique les mesures d’este Reial Decret aprovat per Consell de Ministres. En cas que des de la Conselleria d’Educació s’acceptara esta petició, automàticament es replantejarien les mesures de protesta, desconvocant probablement la vaga general anunciada.

En cas que Conselleria no accepte, la Generalitat s’enfrontarà a sis jornades intermitents de vaga els dies 16, 17, 23, 24, 30 i 31 de maig, amb concentracions a les tres capitals de província.

Més informació: | | | |