Moliner afirma que els 5,5 milions d’euros dels POYS serviran per consolidar l’ocupació en els petits municipis

comarquesnord.cat . Castelló . dilluns, 23 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat que la iniciativa que habilita 5,5 milions d’euros dedicats íntegrament a obres de reforma en petits municipis servirà per “consolidar ocupació i població, permetent que molts petits autònoms o empresaris de qualsevol racó d’aquesta província trobin un espai de treball en any tremendament complicat.”

Es tracta d’una inversió, emmarcada dins dels Plans Provincials d’Obres i Serveis (Pois), que permetrà a empreses locals escometre un total de 221 obres en localitats menors de 5.000 habitants. Cal recordar que des de 2012 la Diputació, a més de subvencionar el 80% dels Poys, assumeix íntegrament la redacció dels projectes d’obra dels municipis de menys de 5.000 habitants i assessora tècnicament a tot el que ho demani gràcies a la labor dels tècnics provincials.

Tant és així que durant aquest any 128 ajuntaments han sol·licitat assessorament, gràcies al com es van a estalviar un milió d’euros. Tot això amb el clar afany de col·laborar amb els municipis més petits que tenen, així mateix, menys recursos.

El president provincial també ha incidit que aquest tipus d’actuacions “vénen a consolidar una aposta territorial potent i que, en un moment de crisi com a est, prioritzen la consolidació de llocs de treball i de projectes empresarials que de no ser per la Diputació es veurien en clar perill”.

En total han sol·licitat Poys 53 ajuntaments, 24 municipis d’entre 500 i 1.000 habitants, 17 ajuntaments d’entre 1.000 i 2.000 veïns així com altres 12 d’entre 2.000 i 5.000 habitants. A més, també ho han demanat i se li ha concedit a tres mancomunitats, amb una inversió propera als 90.000 euros. Del total del pressupost, 4,2 milions d’euros seran subvencionats directament per la Diputació de Castelló.

Per als municipis menors de 500 habitants, i les seves pedanies, inclosos en el Pla d’Ajudes a les Infraestructures Municipals, se subvenciona el 95% sobre un pressupost màxim de l’obra de 20.000 euros, per la qual cosa se subvencionen 19.000 euros per obra, en aquest cas estem parlant d’ajudes per escometre 165 obres entre tots aquests ajuntaments.

Mentre que els percentatges de finançament de les obres incloses en els Planes Provincials d’Obres i Serveis –el que estava en risc amb motiu de les reduccions del pressupost- estan entre el 60% i el 75% per a les mancomunitats i els municipis compresos entre 500 i 5.000 habitants, en funció de la població de cada municipi i de l’import de l’obra sol·licitada.

Més informació: | |