Dos quadres de l’església de Morella s’exposen restaurades al Museu de Belles Arts de Castelló

20120420_MuseudeBellesArtsdeCastello_660x
comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 19 d'abril de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

En concret, es tracta d’un fragment del retaule de Sant Lorenzo i Sant Vicent, i el llenç d’Urbà Fos titulat Sant Lorenzo i Sant Joan Evangelista. Pérez i Farnós han estat acompanyats d’Héctor Folgado, diputat de Cultura.

Pérez ha afirmat que “aquesta ha estat una restauració històrica, a causa de la importància d’ambdues peces”. Ha explicat que el quadre va sortir de Morella 2002, abans que existís l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC+R). En 2007 va donar començament la seva restauració, que no ha culminat fins ara a causa de la gran deterioració que presentava. “Ha estat un procés de restauració lent i costós a causa que estava en molt males condicions”, ha afirmat.

Del retaule ha explicat que s’ha netejat de la brutícia i la pols que la recobria, també les sals que contenia, tant clorur sòdic com a clorur de potassi. A més, es va poder observar que la peça estava dividida en 3 fragments que van ser pegats amb una resina que en ocasions sobresortia de la peça, i que han estat eliminats també. Finalment, la peça s’ha unit a la peça contigua del Retaule.

Farnós ha destacat el magnífic treball realitzat pel IVC+R per recuperar aquestes dues magnífiques peces que formen part del nostre patrimoni històric/artístic. A més, ha manifestat la seva satisfacció que sigui el Museu de Belles Arts el receptor primer d’aquestes peces.

Així mateix, ha assegurat que el treball conjunt de totes les entitats involucrades ha fructificat en la recuperació, una vegada més, del nostre ric patrimoni cultural.

Folgado ha explicat que aquesta presentació posa en valor el nostre patrimoni cultural, que hem de preservar per a les futures generacions. “Concretament, la comarca dels Ports conté una bona part d’això, com s’ha pogut comprovar avui mateix amb aquestes dues importants peces”, ha assegurat. Ha afegit que “es tracta de dues peces excepcionals que bé mereixen ser admirades tant pels castellonencs com pels visitants, i que sens dubte suposen una alternativa al turisme de sol i platja”.

Més informació: | | | |