Francisco Esteve: “Quan s’ha invertit al Matarranya? Mai! Potser mos toco ara”

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 30 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Comarca del Matarranya va aprovar, en l’últim plenari i per unanimitat, una moció urgent per demanar que el Fons Especial de Teruel (FET) 2012 financio l’adequació de les explotacions ramaderes de cara a la nova normativa de Benestar Animal. Se tracta d’una moció que va comptar amb lo suport unànime dels grups polítics de la Comarca, una votació que demostra el recolçament polític i la preocupació comarcal davant d’un sector que passa per uns moments prou delicats.

En este context, Francisco Esteve, president del Consell Comarcal, va dir als micròfons de Ràdio Matarranya a l’eixida del plenari que “turisme, sector primari, juntament amb medi ambient i territori, són les quatre potes amb les que se sosté la Comarca”. I “crec que és l’hora de començar a pronunciar-nos. Aquí tots tenen dret a pronunciar-se. Tots parlen del paper de les comarques. I al final les comarques haurem de començar a dir lo que pensem des d’aquí”.

. Un treball des del territori
Esteve va fer menció a Ràdio Matarranya al Manifest de Turisme, on va valorar també el suport que ha rebut la Comarca del sector econòmic del territori. Per això, Esteve va dir que “volem posar damunt la taula que estem aquí. Expliquem lo treball que hem fet i que vingue algú i mos rebatixque el treball que hem fet, amb los mitjans que hem tingut, i els resultats que estem donant”. Durant l’últim plenari, tots los grups polítics comarcals van donar via verda al contingut del manifest.

En matèria de sector primari, lo president del Consell Comarcal va defensar que “la gent se’ns queixa. Presenten projectes i no se’ls ajuda, i des de la Comarca hem destacat que hi ha dos possibilitats”. Una d’elles és que el Fons Especial de Terol ajudi el sector primari i que tingue en compte el Matarranya. “Tenim lo Pla de Mineria, que ha portat inversió a unes comarques. Tenim les ajudes a la neu, invertint en algunes comarques. I tenim també Motorland”, va remarcar Esteve.

. Ara li toca al Matarranya
Davant de les ajudes que han rebut altres comarques, Esteve va preguntar “quan s’ha invertit al Matarranya? Mai! I potser mos toco ara”. Lo president del Consell Comarcal va afegir que “natres estem demanant eixa ajuda”, perquè el sector primari, vital al Matarranya, pugue adaptar-se a la nova normativa. A banda d’això, Esteve també va fer menció “als fons Leader”, on “s’ha presentat gent jove del sector primari a qui els han dit que no se’ls pot ajudar”, va sentenciar Esteve.

Més informació: | |