Es concediran exempcions fiscals i finançament als afectats per les gelades i la sequera

La Consellera d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Martina Hernández, ha mantingut reunions de treball amb la Secretaria General d’Agricultura i Alimentació, Isabel García Tejerina, i amb el subsecretari del Ministeri, Jaime Haddad, per tal d’abordar diferents qüestions d’interès comú. Entre elles, les gelades sofrides pel camp valencià durant els mesos de gener i febrer.

A este respecte, la Generalitat i el Govern central han acordat aplicar el mateix tractament de les gelades que han afectat a cultius que el que s’està treballant per a pal·liar els danys provocats per la sequera.

En este sentit, l’Executiu central està elaborant un decret per a la sequera que afectaria també als danys causats per inclemències meteorològiques, com les extremes temperatures. Les peticions formulades per la Comunitat Valenciana se centren principalment en la concessió d’exempcions fiscals per als productors de les zones afectades i en la creació d’una línia de finançament. La Consellera d’Agricultura, que ha traslladat als responsables del Ministeri les primeres avaluacions fetes pel Consell quant als danys ocasionats als cultius, ha destacat la necessitat d’articular mecanismes per tal que els agricultors puguen comptar amb liquiditat per a superar les pèrdues sofrides i recuperar la capacitat productiva de les plantacions perjudicades.

. Important assegurar les collites

D’altra banda, s’ha remarcat la importància d’assegurar les collites front a possibles inclemències del temps, com les passades en esta darrera campanya. D’esta manera, es destaca el suport que presta Conselleria per subvencionar pòlisses s’assegurança que es xifren en 21 milions d’euros per a 2012.

Més informació: | | | | |