Els Ports acumula fins a 20 cm d’una nevada bona per al camp i que no dóna problemes a la carretera

comarquesnord.cat . Els Ports . dimecres, 21 de març de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La neu ha estat protagonista les darreres hores. Des de les 20 hores del dimarts ha estat nevant i s’han acumulat una mitjana d’uns 15-20 centímetres d’altura de neu a la comarca. Un episodi de nevada molt beneficiós per al camp per la important sequera que està patint. La situació s’ha normalitzat des de primeres hores, ja que la neu ha estat blana i s’està diluint per la pluja que està caient des de les 9 del matí. De totes formes, els montes i paisatges dels Ports s’han tenyit de blanc i han deixat boniques estampes a primeres hores. L’operatiu contra neus s’ha activat molt prompte i ha permès que no s’hagi tingut de tallar cap vial, encara que es segueix demanant precaució.

El més important els registres acumulats de precipitacions. A Morella s’ha aplegat als 33,5 litres per metre quadrat. L’observatori de Vilafranca arreplegava 21,1 litres per metre quadrat, mentre que a Cinctorres han estat uns 20 litres per metre quadrat de precipitacions. La dada més elevada s’ha enregistrat a Castell de Cabres amb 45 litres per metre quadrat. Totes són dades provisionals a les que hi haurà que sumar el que s’arreplegui durant les hores centrals.

Als municipis tot està normalitzat tal com informaven els regidors d’obres de Morella i Vilafranca, Rhamsés Ripollés i Silvia Colom, respectivament als butlletins informatius de Els Ports Ràdio. Els dispositius municipals han treballat en punts concrets “ens hem concentrat en els accessos o centres educatius, amb l’aigua que ha ajudat bastant i s’ha controlat molt prompte la situació” apuntava Ripollés. Un dels punts en els que s’ha actuat ha estat a la rampa d’accés a l’espai firal perquè a partir d’este dimecres està la ITV mòbil “hi ha molta demanada d’usuaris i per això hem actuat prompte allí”.

A Vilafranca també ha estat tot normalitzat des del principi de la jornada. “Està tot controlat, hem actuat als accessos de centres educatius i sanitaris i la UTE ha eixit des de primera hora” informava Colom.

Els Bombers voluntaris han treballat des de primera hora “esperem que la situació estiga completament normalitzada a les 12 del migdia” indicava el bomber Pep Grau a l’informatiu de les 8:20 de Els Ports Ràdio. Diferents màquines han pogut recórrer les carreteres de la comarca “els punts més complicats han estat les secundàries” assenyalava Grau. Amb l’evolució de les precipitacions tot s’ha pogut resoldre abans.

Unes precipitacions que serviran per alleugerar els efectes de la sequera al camp. La setmana passada nord va emetre un reportatge sobre l’escassetat d’aigua al Mas d’en Ros i la urgència de que ploguera. Aquest episodi de segur que ajudarà a frenar la situació crítica i podrà empentar a la collita que es preveia que es podia perdre.

. Fotogaleria: Neu de primavera a Morella

Més informació: | | |