La Diputació insta a la Generalitat al fet que considere oficialment Atzeneta a la comarca de l’Alt Maestrat

20120319_molineratzaneta_660x
comarquesnord.cat . Atzeneta del Maestrat . dilluns, 19 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

La Junta de Govern Itinerant que la Diputació de Castelló va realitzar a Atzeneta del Maestrat va aprovar traslladar al govern de la Generalitat Valenciana la petició de l’alcalde, José Barberá, perquè el municipi sigue considerat de la comarca de l’Alt Maestrat i no de l’Alcalatén, on s’emmarca oficialment ara.

A aquest efecte, el president de la Diputació, Javier Moliner, ja ha traslladat aquesta petició al vicepresident del Consell, José Císcar, amb tal que estudie aquesta reclamació i rectifique la comarcalització autonòmica oper tal que Atzaneta del Maestrat no aparegue oficialment a la comarca de l’Alcalatén, sinó, com el seu propi nom indica, en l’Alt Maestrat.

Segons l’escrit que va presentar l’alcalde, es tracta d’una llarga reivindicació dels veïns d’aquesta localitat, ja que històricament Atzeneta del Maestrat va formar part de l’ordre de Montesa durant més de 500 anys i era un dels pobles que formaven la setena de Culla, al costat de Benassal, Torre d’ En Besora, Vilar de Canes, Benafigos, Vistabella i la capital, Culla.

Barberá ha explicat que “el Maestrat és el nostre senyal d’identitat, no ens sentim identificats amb la comarca de l’Alcalatén, on no compartim arrels ni relació en el passat. Els nostres veïns se senten del Maestrat per això sol·licitem que s’esmeni aquest error en la comarcalització autonòmica”.

Més informació: | |