Los xiquets de Fórnols van a l’escola de La Portellada en transports de la Comarca

comarquesnord.cat . Fórnols . 14 de març de 2012 .
Etiquetes: ,

Des de principis de març, los sis xiquets en edat escolar de Fórnols ja van a l’escola de La Portellada en lo transport adaptat que ofereix la Comarca del Matarranya. Si des del passat 20 de gener eren los tres xiquets de Torredarques los que es beneficiaven d’este servei, que els portave fins a les escoles de Mont-roig tots los matins, ara són los xiquets de Fórnols (i també els seus pares) los que es aprofiten este transport adaptat i que els ofereix la meitat dels viatges diaris fins La Portellada.

Segons va explicar Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, “ara fem mig dia transport a Torredarques, mig dia de transport a Fórnols”, canviant-se de forma mensual la periodicitat de cada poble. Lo mateix president del Consell Comarca va dir que “feie anys que els pares dels pobles que no tenen escola demanaven una solució pel gasto i les hores perdudes” i que ara de moment “tindrem este servei. Si es pot millorar, l’intentarem millorar”.

Tot i que els vehicles adaptats de la Comarca no poden fer tots los viatges (matí i tarde) per als xiquets, los pares dels alumnes de Fórnols s’estalviaran ara fins a quatre viatges diaris a La Portellada, una situació que els afectats de Torredarques ja van explicar en lo seu dia que generave “una dedicació exclusiva” de cara a l’educació dels xiquets. Lo problema amb lo que es troben los alumnes del Matarranya és que les escoles no tenen menjador, i els pares han d’arreplegar els xiquets a l’hora de dinar.

En estos moments, la Comarca té una furgoneta que va quedar més alliberada quan es va posar en marxa el Centre Ocupacional de Valderrobres. Des de la Comarca també van recordar que tot i que Ensenyament no és competència dels Consells Comarcals, “la Comarca és conscient de la realitat del territori, de les demandes dels seus veïns i no podem girar l’esquena a la seua gent”. Al respecte, Esteve va apuntar que “Educació ens va agrair l’esforç que féiem al respecte” i que es mirarà de “buscar una solució final”.

Més informació: |