La Diputació de Terol reclama mesures per fomentar les energies renovablescomarquesnord.cat, Terol
» dimarts, 28 de febrer de 2012

La Diputació Provincial de Terol va aprovar dilluns, en lo plenari ordinari del mes de febrer, dos propostes per sol·licitar al Govern central mesures de suport a la província en matèria d’energia i comunicacions. Així mateix, la institució provincial va donar el vistiplau a una sèrie de mesures en matèria de benestar social, cultura, desenvolupament rural, esport i turisme amb una inversió de 675.000 euros.

Així, la DPT va aprovar per unanimitat una proposta del PAR per instar el govern central a fomentar les energies renovables. Esta iniciativa ix després del Reial decret llei (aprovat el 27 de gener) per a la suspensió temporal dels incentius econòmics per a les noves instal·lacions de producció d’energia elèctrica a partir de cogeneració, fonts d’energia renovable i residus com a mesura per a la reducció del dèficit tarifari.

Lo vicepresident primer de la DPT, Francisco Abril (PAR), va ressaltar la importància d’este sector energètic per a la província i va assenyalar que el manteniment d’ajudes a les energies renovables vinculades amb lo sector primari (purins o biomassa) és “vital, perquè donaria molt aire als nostres pobles”.

Per la seua banda, la portaveu del PP a la Diputació, Emma Buj, va recolzar la proposta però va justificar el Reial Decret del Govern de Madrid pel “problema greu del dèficit tarifari” que té Espanya. Per la seua banda, lo portaveu del PSOE, Pedro Castellano, va votar a favor de la proposta perquè va considerar esta qüestió “necessària i important per a la província”.

Més informació: | | | |