“La barraqueta del Nano” continua amb el programa “Vilafranca Solidària”


Etiquetes: , ,comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 6 de febrer de 2012

Més de 100 espectadors es van donar cita a la Sala Carles Pons de Vilafranca amb la representació del sainet ‘La Barraqueta del Nano’ a càrrec del Grup de Teatre de Sant Antoni. Una iniciativa impulsada per Creu Roja Vilafranca i el grup de teatre per a la campanya ‘Vilafranca Solidària’ que arreplega fons per als països de la Banya d’Àfrica, afectats per la fam i la sequera. Aquest va ser el mateix sainet que es representava a la festa de Sant Antoni i que molta gent encara no havia pogut veure, ja que per a la festa la sala es sol omplir de gom a gom.

Es tracta d’un divertit sainet valencià escrit als anys 20 del passat segle per Paco Barxino, autor d’infinitat d’obres en aquest estil. Dotat amb una trama on dos homes intenten enganyar a les seues dones amb l’ajuda d’un seminarista i els fan creure que s’en van al seminari, realment anant-se de ‘juerga’ a la Barraqueta del Nano. Les dones aprofitant la marxa dels homes s’en van a la platja, on els sorprenen i els descobreixen. En aquest sainet de La Barraqueta del Nano han actuat Rafael Vicente (Nano), Víctor Tena (Eufrasia), Ildefonso Fabregat (Bienvenido), Carlos Fabregat (Pureta), Guillermo Roig (Iluminado), Miquel Vicente (Casto) i Francis Roig (Paloma). A l’acte es van arreplegar al voltant de 450 euros.

» Altres aportacions a ‘Vilafranca Solidària’
A més, la Unió Musical de Vilafranca ha aportat 700 euros a la campanya ‘Vilafranca Solidària’ de les activitats realitzades als Nadal. Concretament del Concert de Nadal celebrat el 23 de Desembre a l’Edifici Polivalent de Vilafranca i del concert solidari d’orgue, trompeta i trombó, organitzat per Rubén Prades, Ricardo Miravet i Ramón Llàtzer a la Basílica Arxipestral de Morella. La mostra ’10 Anys d’exposicions a les Sales Gòtiques de Vilafranca’ també forma part de la campanya ‘Vilafranca Solidària’ i es poden fer aportacions. Els actes de la campanya continuaran durant tot l’any 2012.

Més informació: | |