L’equip de l’IES Els Ports mostra de nou el seu desacord amb les retallades tancant-se al centre



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 31 de gener de 2012

Professores i professors, mares i pares, alumnes, personal no docent o representants municipals. Tots han volgut participar d’este primer tancament a l’IES Els Ports per tal de mostrar el desacord amb les retallades en educació aprovades per la Generalitat Valenciana. Seguint l’exemple d’altres instituts de la comunitat, a Morella s’ha viscut un primer tancament convocat pel propi centre i obert a tota la comunitat educativa. Unes hores de reflexió al voltant de la sutuació que travessa l’educació.

A banda d’este tancament, l’IES Els Ports ha aprovat fer-ne dos més durant els dies 6 i 20 de febrer, amb els mateixos horaris i amb la mateixa intenció.

L’IES Els Ports també ha decidit portar endavant una acció més de protesta contra estes retallades que té a veure amb les activitats extraescolars. L’Institut retirarà, si s’aprova pel Claustre, aquelles que encara no s’hagen començat a preparar.

Els tancaments a este centre se sumen a altres protestes a les quals també estem assistint. Manifestacions tots els dijous o la roba negra en senyal de dol cada dilluns.

Les retallades aprovades recentment s’han sumat a uns impagaments per part del Consell que provoquen que molts centres educatius no puguen fer front als pagaments derivats del dia a dia. Problemes per fer front a les despeses per calefacció o d’altres serveis mínims imprescindibles per seguir mantenint una educació pública de qualitat. En el cas de l’IES Els Ports, la situació no és tan greu per comptar amb estalvis d’altres exercicis.

Uns deutes que asscendeixen als vora 60.000 euros entre despeses de funcionament (29.000 euros); despeses de menjador (27.000 euros); així com per les ajudes individuals de transport (4.500 euros).

L’equip de professors de l’institut de secundària, així com els mestres en el cas del col·legi, tenen el suport de l’Ajuntament de Morella. La regidora d’educació ha volgut estar present en este primer tancament.

Un altra de les protestes que podria viure’s a la nostra comarca aglutinaria a tots els centres educatius dels Ports.

En la propera jornada, els centres educatius de la nostra comarca tornaran a manifestar-se en hores no lectives per tractar de fer força i aconseguir la retirada del decret llei pel qual s’han aprovat estes retallades.

Més informació: | |