Los xiquets de Torredarques ja utilitzen lo servei de transport escolarcomarquesnord.cat, Torredarques
» dilluns, 20 de gener de 2012

Los alumnes de Torredarques ja saben lo que és anar al col·legi de Mont-roig en lo transport escolar de la Comarca. Avui s’ha posat en marxa el servei de transport escolar entre Torredarques i Mont-roig, una connexió que portarà els 3 xiquets del municipi en edat escolar fins a l’escola pública de Mont-roig. Lo servei, reivindicat des de fa anys pels veïns del poble i pares afectats, farà els viatges del de matí, de tal forma que portarà els xiquets de Torredarques a primera hora i els tornarà al seu poble a l’hora de dinar. Per la seua banda, los pares hauran de portar els xiquets a les escoles per la tarde, tal i com feien fins ara.

Tot i això, los pares dels xiquets de Torredarques s’estalviaran fins a quatre viatges diaris a Mont-roig, una situació que els afectats ja van explicar que generave “una dedicació exclusiva” de cara als pares. Los mateixos veïns del poble han reconegut en més d’una ocasió que el fet de tindre l’escola tancada i que hagin de ser els propis pares los encarregats de portar l’alumnat a Mont-roig, ha fet que algunes parelles jóvens del poble no s’haiguen quedat a viure a Torredarques. A més, a l’escola de Mont-roig no hi ha menjador, per la qual cosa los pares havien de fer fins a vuit viatges al dia perquè els seus fills pugueren anar a l’escola.

Ara mateix, només hi ha 3 xiquets de Torredarques en edat escolar i el municipi té l’escola pública tancada. Este servei s’ha estrenat avui dilluns per primera vegada, amb l’objectiu d’ajudar als pares que fins ara s’encarregaven de la gestió d’este transport. Des de la Comarca del Matarranya s’ha destacat que també es mirarà la possibilitat d’oferir un servei de transport públic escolar similar a Fórnols, ja que a este altre municipi del Matarranya també hi ha diversos xiquets menuts en edat escolar que es desplacen a La Portellada. Lo president del Consell Comarcal, Francisco Esteve, va avançar que a Torredarques s’ha decidit oferir este servei de matí perquè “és quan més problemes tenen los afectats”.

Fórnols podrie convertir-se en lo segon poble que es beneficiarie d’este servei de transport escolar a la comarca, ja que té diversos alumnes que van a l’escola de La Portellada i aquí també són los pares los encarregats de gestionar els desplaçaments. Lo mateix president de la Comarca del Matarranya va reconèixer que “mos hem reunit en la gent del poble. Hi ha una demanda per part dels pares, on ha hagut una petició, i estem estudiant com, en los mitjans que tenim, se pugue oferir” este servei.

En estos moments, la Comarca té una furgoneta, que podrà quedar més alliberada quan es poso en marxa el Centre Ocupacional de Valderrobres. De moment, s’estudiaran totes les vies possibles perquè tant los xiquets de Torredarques com los de Fórnols se puguen beneficiar d’este servei. Des de la Comarca del Matarranya també van recordar que tot i que Ensenyament no és competència dels Consells Comarcals, “la Comarca és conscient de la realitat del territori, de les demandes dels seus veïns i no podem girar l’esquena a la gent com fan altres administracions”, sinó que estan aquí “per resoldre problemes”.

Més informació: | | |