Morella finalitza la millora de la xarxa viària del Polígon Industrial


Etiquetes:comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 17 de gener de 2012

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el regidor d’urbanisme, Rhamsés Ripollés, han visitat el Polígon Industrial per a comprovar el seu estat després de la finalització de les obres. En total, el consistori morellà ha invertit més de 135.000 euros en la millora de la pavimentació, de l’eficiència energètica i de la senyalització de la principal zona industrial de la localitat.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “esta actuació té una gran importància, ja que s’ha millorat el principal nucli industrial de la localitat, pel que cada dia passen centenars de vehicles”. A més, recorda que “el Polígon va nàixer en els anys 90, gràcies a la iniciativa municipal, i ha permés crear moltes empreses i llocs de treball”.

El projecte de millora d’esta zona industrial s’ha escomés en diverses fases. En un principi, es va millorar l’eficiència energètica, amb una actuació per a reduir la despessa energètica d’esta zona industrial. Tot seguit, s’ha pavimentat el primer anell del Polígon i s’han condicionat les zones que presenten un pitjor estat del segon. Finalment, es millorarà la senyalització.

El Polígon Industrial presentava alguns problemes en el ferm, derivats del gran trànsit de vehicles, especialment pesats, que té tots els dies. Cal assenyalar que en esta zona industrial, s’ha instal·lat un gran nombre d’empreses molt diverses en els últims anys, com a cooperatives agrícoles, tallers, fusteries, energies renovables, de venda de materials de construcció, cristalleries, transport, l’Escorxador, etcètera.

L’actuació ha comptat amb una ajuda del Ministeri d’Indústria, gràcies al conveni firmat per la Direcció General de Desenrotllament Industrial i la Mancomunitat de la Taula del Sénia i, també s’han destinat els fons de compensació eòlica gestionats per l’Agència Valenciana d’Energia.

Més informació: