Ares restaura la bassa del Molí del Sol Costa


Etiquetes: ,comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
» diumenge, 15 de gener de 2012

L’Ajuntament d’Ares del Maestrat ha restaurat als darrers temps la bassa que arreplega l’aigua al Molí del Sol Costa, de propietat municipal. En aquest preciós indret del terme d’Ares existeixen cinc antics molins, quatre d’ells de propietat privada i aquest que és de titularitat municipal. L’Alcalde d’Ares, Abelardo Tena ha destacat la importància de conservar el ric patrimoni etnològic amb el que compta el municipi i amb aquest fet es dona un important pas endavant.

La bassa del molí es trobava en pèsimes condicions i gràcies a aquesta actuació s’ha aconseguit restaurar-la completament, utilitzant la tècnica de la pedra en sec. La bassa antiga també era d’aquestes característiques. L’actuació s’ha fet amb els Plans d’Obres i Serveis de la Diputació i ha comptat amb un pressupost de 30.000 euros.

Encara falten alguns detalls a dia d’avui per culminar l’actuació com seria la col·locació de les diferents reixes als orificis per on passa l’aigua de la bassa al viaducte i la comporta. Aquest majestuós viaducte desemboca en un cub quadrat de grans dimensions i on es pretén canviar també la reixa de l’orifici situat a la part superior. La existent és molt antiga i feta amb fusta de ginebre i es vol que la nova també siga així.

Una aposta per atraure al turisme a una zona situada ben a prop del casc urbà d’Ares del Maestrat però a la que en vehicle s’ha d’accedir per una pista que es troba a ma dreta baixant el port d’Ares. Existeix un antic camí per baixar des d’Ares a la zona dels molins amb unes vistes magnífiques de tot el barranc. La pujada a peu des d’allí fins al municipi no és gens recomanable ja que el desnivell existent és molt elevat.

» VÍDEO: Ares restaura la bassa del molí del Sol Costa

Més informació: |