Mans Unides torna a celebrar el seu tradicional Festivalcomarquesnord.cat, Morella
» divendres, 6 de gener de 2012

Mans Unides de Morella torna a celebrar el seu Festival en les dates nadalenques. Com ja és tradició, distints grups, com l’Escola de Música, els alumnes de primària i secundària o l’Associació Mos va la Salsa, col·laboren per a poder recaptar fons. Este Festival, és un dels més populars entre la gent de Morella, ja que sol omplir tots els anys el Teatre Municipal.

Cal recordar que Mans Unides de Morella va rebre, fa tres anys, la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de la localitat. L’any 2009 era especial per a l’associació, ja que complia mig segle, des que Maïta Antolí i Concha Gisbert començaren la seua lluita contra la fam. Per este motiu, el consistori va creure oportú reconéixer la seua tasca amb la Creu de Santa Llúcia.

Després de tants anys de treball, encara avui en dia, hi ha dos actes que Mans Unides celebra anualment. Un són els sopars de fam, destinats a la parròquia i, l’altre, és el “Festival de la Fam”, que se celebra avui a les 18 hores i que es dirigix a tota la localitat. Estos dos actes donen constància de l’esforç i dedicació d’esta modesta associació morellana. Per a celebrar el Festival, cal reunir a un gran nombre de persones que vullguen actuar voluntàriament per a poder recaptar fons per a l’organització no governamental. Les actuacions són ser molt diverses, des de la dansa clàssica a actuacions més còmiques.
D’esta manera, Morella tornarà a viure un dels seus dies més solidaris, en el que unes 400 persones, entre públic i ballarins, col·laboraran amb una associació, que 52 anys després, continua lluitant contra la fam.

» VÍDEO: Més de 100 persones protagonitzen el Festival de Mans Unides

Més informació: | |