Els 18 xiquets de la Dansa dels Llauradors ja estan escollits

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 21 de desembre de 2011 .
Etiquetes: , , ,

7 persones conformen el Gremi dels Llauradors i els Ramaders per al 53 Sexenni de Morella. 6 alets i un enllaç que ja estan treballant per tal que un dels gremis amb més tradició de les festes sexennals deixe contents a tots. Cristóbal Milián, Diego Ibáñez, Víctor Guardiola, Rafael Martí, Manolo Franz i José Vicente Mestre com a alets; i José Manuel Ripollés actuant com a enllaç. L’anterior junta d’alets del 52 Sexenni van confiar en este grup per a l’any vinent.

Com ha ocorregut en altres gremis que ja hem conegut públicament, el dels Llauradors tampoc ha augmentat la cuota dels agremiats respecte a les darreres celebracions sexennals.

Un dels elements més representatius del Gremi dels Llauradors durant els retaules en honor a la Verge de Vallivana és, sens dubte, la dansa. 9 xiquets i 9 xiquetes amb les millors vestimentes conformen la dansa dels llauradors.

Els xiquets van davant i les xiquetes a continuació. Es disposen en dues fileres de quatre persones més el que va davant, que normalment sol ser el més major. És una de les danses més vistoses dels retaules, pel colorit i per la gran quantitat d’integrants. Però a banda de la dansa, els alets del gremi dels llauradors tenen altres moltes feines per davant: misses, vins d’honor o la festa nocturna del seu dia.

Durant estes reunions, que tenen lloc a l’edifici de la Confradia dels Llauradors, com a mínim hi ha molt bon ambient. Tampoc falta el panoli, o fins i tot un licoret per aclarir la gola.

La crisi també s’ha notat en el Gremi dels Llauradors. Malgrat això, s’intentarà que la participació de llauradors i ramaders en les festes sexennals siga igual o més lluïda que en altres edicions.

Més informació: | | |