Els diferents gremis i l’Ajuntament de Morella ja comencen a perfilar el que serà el 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 16 de desembre de 2011 .
Etiquetes: , , ,

Els preparatius del 53 Sexenni es van perfilant. La darrera reunió ha estat entre els enllaços dels diferents gremis i l’ajuntament per fer les primeres valoracions per al proper Sexenni. La trobada va ser continuació de la celebrada el passat dissabte en la constitució del Consell sexennal. Els representants gremials es van reunir a l’ajuntament de Morella amb el regidor de festes, Amadeu Bordás, per presentar als membres del gremi i enfocar per on va cadascun en els seues primeres setmanes de treball, així com buscar punts en comú per poder fer millor el 53 Sexenni. Els enllaços assistents van ser el de Indústria i professions, Arts i oficis, Gent Gran, Comerç i turisme, Llauradors i Joventut. No van estar a la cita representants del Gremi dels Absents i de la Colònia morellano-catalana al no estar a Morella. De totes formes, ja van participar en la reunió del Consell Sexennal.

Entre els punts destacables de la reunió va estar l’exposició del que tenen pensat fer cadascun en el dia que li pertoca de les festes sexennals. També es va parlar de les misses i els retaules, dos aspectes claus de les celebracions en honor a la Marededéu de Vallivana. Un dels aspectes que tornaran a repetir-se, segons s’apuntava, és l’intercanvi de danses i personatges de cada gremi per tal d’estalviar pagaments entre ells.

Per altra banda, es va començar a donar punts de vista al voltant de les actuacions de la nit. Hi han diferents propostes i es podria barallar fer contractacions conjuntes per a que aquesta despesa siga menor. Es van comentar les diferències d’afluència de gent, per a argumentar la contractació d’orquestres o grups de major o menor qualitat musical.

Va ser una primera posada en comú de postures en unes reunions que seran periòdiques entre els representants dels gremis quan ja queda menys per entrar al 2012, any del 53 Sexenni de Morella.

Més informació: | | |