Morella celebra la festa de Romania


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 11 de desembre de 2011

Morella celebra avui el dia nacional de Romania per quint any consecutiu. La localitat compta amb una comunitat romanesa de més de 300 membres, la qual cosa representa més del 10% de la població. Els actes, que estan oberts al públic en general, són “una mostra més de la total integració del col·lectiu de romanesos-morellans a la nostra localitat”, afirma el regidor d’integració i participació ciutadana, Ernesto Blanch.

Segons l’edil, “la gran participació que té esta festa, fa que siga una data assenyalada i reservada per a esta celebració en el calendari anual”. Blanch afig que “els morellans també assistixen a esta festa perquè s’interessen per conéixer noves cultures”.

La festa nacional de Romania és el dia 1 de desembre, però sempre se sol commemorar uns dies després a Morella. Encara així, l’Ajuntament de Morella sempre felicita a la comunitat de romanesos- morellans, el primer dia del mes, a través de les xarxes socials, la pàgina web municipal i altres mitjans de comunicació.

Els actes s’iniciaran amb distintes actuacions al Teatre Municipal. Així, els assistents podran conéixer la música i les danses tradicionals d’este país. A continuació, s’oferirà una mostra gastronòmica amb menjar típic de Romania, on no faltaran els embotits o el popular “sarmale”. La festa conclourà amb l’actuació del músic Sandu.

Ernesto Blanch conclou agraint “el gran treball que han realitzat els romanesos de Morella per a organitzar tots els actes, així com el gran esforç que s’està fent des de l’Oficina d’Integració i Cohesió Social”. Cal recordar que este departament presta distints serveis a la comunitat d’origen romanés. Alguns d’ells són la gestió de canvis burocràtics, facilitar els mitjans per a realitzar les gestions personals, tramitacions amb Conselleria, organització d’activitats interculturals, ajuda als serveis religiosos i, en definitiva, tot allò relacionat amb fomentar la integració dels diversos col·lectius que conformen la plural societat morellana.

Més informació: |