L’administració comarcal amplie la cobertura en matèria de telecomunicacions

comarquesnord.cat . Matarranya . divendres, 9 de desembre de 2011 .

Lo Consell Comarcal està pendent de signar un nou conveni amb Abertis (empresa que controle el senyal de televisió pública) i Movistar. D’esta manera es pretén afavorir a tota la ciutadania en matèria de cobertura de telefonia, ràdio i televisió, amb lo menor cost possible per a la Comarca del Matarranya. En estos moments, la Comarca del Matarranya dispose de tres repetidors, instal·lats als termes municipals de Fontdespatla, Queretes i La Portellada. Des d’estos tres repetidors se dóne el servei a les poblacions de la comarca en matèria de Televisió Digital Terrestre (TDT), cobertura de Movistar, Internet i ràdio.

Lo cost anual de consum elèctric dels repetidors ascendeix a uns 19.000 euros entre les tres torres, assumits íntegrament per la Comarca del Matarranya. Com a novetat, cal destacar que la Comarca del Matarranya i l’empresa Vodafone Espanya han subscrit un conveni pel qual los veïns tindran cobertura d’esta companyia de telefonia mòbil. Mitjançant este conveni, Vodafone també assumirà el pagament de la seua despesa elèctrica a les torres i el Matarranya.

En este sentit, la Comarca del Matarranya segueix treballant per la millora de les telecomunicacions a tot lo territori comarcal i per l’ampliació de la cobertura de telefonia mòbil i altres serveis amb totes les companyies que operen al territori nacional.