La directora general de Turisme i l’alcalde de Cinctorres clausuren la I Jornada de Turisme i Patrimoni


Etiquetes:comarquesnord.cat, Cinctorres
» diumenge, 27 de novembre de 2011

Al llarg del matí del diumenge s’han analitzat a Cinctorres els recursos patrimonials de la zona i les possibilitats de crear recursos turístics a partir d’ells. Així el director de Servitur, José Luis Soler ha exposat el pla estratègic dissenyat des d’aquesta localitat dels Ports, i que, necessàriament té que trobar la implicació del sector privat per tal de poder generar productes que possibiliten que el turisme sigue capaç de mantenir llocs de treball en la zona. El Parc Cultural Dinomania, n’és un d’ells, però al voltant pot créixer una xarxa de comerços, establiments, allotjament de turisme rural, per altra banda necessari. Una de les possibilitats del Parc Cultural, com destacava el regidor de cultura, José Manuel Gisbert, és potenciar aquest indret com punt de didàctica de la paleontologia. Així, com ja s’està fent en la ruta d’observació d’aus, l’Ajuntament es planteja la possibilitat de crear recursos didàctics, suports atractius, que puguen interessar als escolars de tot arreu.

Al llarg de la jornada s’han mostrat exemples que estant funcionant en altres zones, com a Chera, o en el Consorci de la Ruta minera de Fumaya, on s’ha aconseguit dinamitzar el seu recurs geològic-paleontològic com atractiu turístic.

Per la seva part, el paleontòleg Andres Santos, ha explicat als presents com s’ha treballat fins el moment per tal de donar a conèixer la riquesa paleontològica de la zona. Des de l’organització de jornades, a la publicació en diferents suports nacionals i internacionals, tot contribueix a donar a conèixer el que hi ha, i a despertar l’interès entre els més entesos en la matèria fins a aquells que sols senten curiositat.

La ponència de cloenda ha estat a càrrec de la directora general de Turisme, Cristina Morató, que ha avançat les principals línies del pla d’impuls del turisme d’Interior, que a primers de desembre es presentarà oficialment a Montanejos. Ha felicitat als organitzadors de les jornades, l’Ajuntament, per el treball que porten endavant, ja, deia, coincideix en la filosofia en la que l’Administració autonòmica treballa a l’hora de vendre el que els pobles d’interior han sabut guardar.

Més informació: