Set de cada deu vots de La Portellada van anar a parar al PP-PAR


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» diumenge, 20 de novembre de 2011

Que el Matarranya s’hagi tenyit de blau durant estes Eleccions Generals 2011 no n’és cap misteri. De fet, gairebé tot l’estat espanyol (a excepció d’Euskadi, Catalunya i la província de Sevilla, com únic bastió del PSOE) ha vist com lo PP ha tret una clara majoria. La Majoria Absoluta d’estos 186 escons del Partit Popular se poden extrapolar perfectament al Matarranya. I és que en alguns dels seus municipis s’han registrat uns percentatges de votació cap a la coalició del PP-PAR estes eleccions 2011 completament impressionants.

La diferència de vot més aclaparadora s’ha viscut a La Portellada, on la coalició de centre-dreta ha rebut un total de 115 vots, lo que supose el 70,55% dels vots computables d’estes eleccions. Això vol dir que set de cada deu veïns de La Portellada que van exercir el seu dret a votar van apostar per l’opció PP-PAR. Això es produeix en un municipi tradicional de dretes, a la que cal sumar a Ràfels, on lo 69,66% (62 vots) dels votants se van decantar per esta coalició. Per la seua banda, lo vot a la Vall del Tormo va suposar el 69,56% (128 vots).

Per la seua banda, cal subratllar que este tsunami del Partit Popular a les Eleccions Generals 2011 s’ha vist més alleugerat a altres municipis, tot i que a només quatre pobles del Matarranya no han arribat al 50% dels vots vàlids. És lo cas de Valljunquera, on la coalició PP-PAR va rebre un total de 109 vots (lo 44,85%), Arenys de Lledó, on lo centre-dreta ha rebut 65 vots (lo 46,42%), Torre del Compte, on han aconseguit 46 vots (46,93 per cent) i Queretes, municipi on s’han registrat un total de 177 vots a la coalició PP-PAR (lo 47,7 per cent del total).

Més informació: | | |