Lo PP-PAR és la força política més votada als 18 pobles del Matarranya


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» diumenge, 20 de novembre de 2011

Tsunami popular a estes Eleccions Generals 2011 al Matarranya. La coalició PP-PAR ha estat la força política més votada als 18 pobles de la nostra comarca. De fet, cap municipi s’ha salvat del canvi a la dreta que proposave la força de centre-dreta, una important variació de tendència perquè l’any 2008 lo PSOE va ser la força política més votada a 11 pobles del Matarranya, tenint al seu abast pobles prou grans com Calaceit, Massalió, Pena-roja, Queretes i també Valderrobres. De fet, l’única localitat on s’ha vist un clar domini del PP ha estat Arenys, on han guanyat per un sol vot.

Si fem la suma dels resultats dels 18 municipis del Matarranya, trobem que de les 4.753 persones del Matarranya que van anar a votar, un total de 2.566 van escollir la coalició PP-PAR, lo que supose lo 53,98 per cent de la ciutadania matarranyenca. Per la seua banda, lo PSOE, que ha estat lo gran perdedor d’estes Eleccions Generals 2011, ha obtingut un total de 1.481 vots, que suposen lo 31,15 per cent de la ciutadania. A més, cal recalcar que a cap poble del Matarranya ha obtingut més vots que l’any 2008, tot i que a Valljunquera només ha baixat 1,8 punts.

Important també el creixement que ha patit lo PP a la majoria de pobles. La més important s’ha vist reflectida a Ràfels, on la coalició PP-PAR s’ha emportat lo 69,66 per cent dels vots de cara a estes eleccions i el PP només va rebre el 25,93% l’any 2008. Tot i això, cal recordar que l’actual alcalde de Ràfels, Fernando Cavero (PAR), porte cinc legislatures al capdavant de l’ajuntament del Matarranya. De fet, lo PP ha pujat en vots a tots los municipis de la comarca a excepció de La Freixneda i Arenys de Lledó, poble que ha anat una mica a contracorrent estos comicis.

Més informació: | | |