La pista de l’Escresola i el Camí de Fredes, entre els projectes sol·licitats per al programa de camins rurals de 2012



comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dimecres, 16 de novembre de 2011

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha donat per finalitzada la campanya de rehabilitació dels camins rurals que ha desenvolupat durant este any 2011. En este període l’entitat ha actuat a gairebé tots los municipis de les tres comunitats. “Del Matarranya, s’ha treballat a Beseit, Pena-roja i Valderrobres. De les altres comunitats també s’han fet feines a casi tots los pobles. A més, enguany cal destacar que la novetat ha sigut que també s’ha treballat a Herbers, poble que es va incorporar fa només un any a la Mancomunitat”, va explicar Jaume Antich, gerent de la Mancomunitat.

Les accions per a la rehabilitació dels camins rurals del territori que desenvolupe l’entitat estan sent molt valorades tant pels veïns dels municipis afectats com per altres usuaris de les vies. “Penso que al final s’està veient que esta actuació ha millorat molt estes vies i això beneficie als pagesos i a tots los usuaris en general. A més, també millore la connexió entre els diferents municipis”, va afirmar Antich.

Tot i que fa molt pocs dies que esta campanya 2011 s’ha donat per finalitzada, los tècnics i polítics responsables d’este projecte ja estan treballant en quines vies seran rehabilitades durant lo pròxim any 2012. En este sentit, lo gerent de la Mancomunitat va explicar que durant lo passat estiu ja se van estar analitzant quins camins se podrien veure inclosos dins lo projecte i també què quantitats se podrien destinar a cadascun d’ells. De fet, “a l’assemblea de finals d’octubre ja se va aprovar des de l’entitat les quantitats i els projectes corresponents. Ara seran els ajuntaments los que tindran que aprovar estes obres i comprometre’s a incloure una partida al pressupost per a poder desenvolupar-les”, va explicar Antich. En este sentit, cal assenyalar que Pena-roja té previst recuperar la pista de l’Escresola, Beseit treballarà en diverses projectes, entre ells un tram del camí de Fredes, mentre que Valderrobres se cenyirà a la pista dels dipòsits vells.

Un cop los ajuntaments aprovin els seus pressupostos únicament faltarà la signatura del conveni en el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí per a començar les obres de rehabilitació de la propera campanya 2012. Si bé, cal dir que, segons Antich, “això depèn del Ministeri. En quant este firme el conveni, natres començarem les obres. Si al gener volgués firmar, natres ja ho tindrem tot preparat. Però el més fàcil es que la signatura es faci cap al mes d’abril o maig”.

Més informació: