La comarca del Matarranya demanda a la DGA que mantingue els Plans de Desenvolupament Rural


comarquesnord.cat, Vall-de-roures
» dilluns, 14 de novembre de 2011

El president de la Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, acompanyat pel conseller del àrea de territori, José Luis Roda, va mantenir durant la setmana passada diferents reunions en membres del Govern d’Aragó i de les Corts per a transmetre la preocupació existent al territori al respecte de la financiació de les administracions comarcals.

El passat dimecres el representants matarranyencs es van reunir en lo Director de Desenvolupament Rural en el que el principal tema tractat va ser els Plans de Desenvolupament Rural (PDR). En este sentit, Esteve va explicar que “van preguntar quines expectatives hi ha al respecte” i també que “li vam explicar en quina situació mos trobem les comarques i que necessitem que s’impulson estos plans”. El president també va manifestar que des del Govern d’Aragó els van assegurar que “estan fent tot lo possible per a que lo pròxim any 2012 hi hagi una partida per als PDR”. Cal assenyalar que el tema dels PDR s’ha convertit en uns dels arguments de l’actual campanya electoral a Teruel. D’aquesta forma, tots los partits polítics coincidixen en los seus programes en la necessitat de continuar en aquest projecte. Si bé, Esteve va dir que “ara falte que a partir del 20 de novembre, se faigue lo que se diu en campanya. Si unim tots los esforços estos plans se podran tirar endavant”.

Un altre tema que es va tractar en el director de desenvolupament rural va ser la necessitat de implementar ajudes vinculats a la nova normativa de benestar animal. “Li vam dir que es un tema molt important que se tenen que plantejar. Si no donen ajudes al sector, molts grangers no podran fer lo que la llei los demane, va afirmar el president del Matarranya.

Per altra banda, també es va celebrar una reunió conjunta en la Direcció General de Energia i Mines en la que els representants matarranyencs van voler explicar la ferma aposta de l’entitat comarcal per la biomassa. Així, un dels principals temes tractats va ser la possibilitat de crear una línia d’ajudes per a la instal·lació de calderes de biomassa. Si bé, en esta línia el president va comentar que “tot i que si que esta previst. Ara mateix tots los directors generals estan pendents de la pròxima aprovació dels pressupostos”.

Finalment, durant esta jornada, president i conseller, també van assistir a la presentació de les càtedres de la Universitat de Saragossa de les que forme part la Càtedra Matarranya. En este sentit, Esteve va voler destacar que “volem continuar en este projecte. Tenim un compromís en la Universitat i se està realitzant un molt bon treball”.

Més informació: