Una moció de censura impulsada pel PSOE tombe a l’alcalde de La Freixneda

1 comentari
Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, La Freixneda
» dijous, 10 de novembre de 2011

Los vots dels quatre regidors de l’oposició, dos del PSOE i dos del PAR, han aconseguit aprovar una moció de censura per a destituir a Antonio Algueró (PP) con alcalde de La Freixneda. Lo passat dijous, l’Ajuntament de La Fresneda va acollir un ple extraordinari on l´únic punt de l’ordre del dia ere el debat i votació d’una moció de censura que van presentar els socialistes i en la que figurave com a candidat a l’alcaldia lo regidor del PSOE Javier Adell. La sessió, que va començar passades les 12 de migdia, va suscitar l’interès de molts veïns del municipi que juntament amb representants, tant del PSOE com del PP, van abarrotar el saló de plens del municipi.

Durant la exposició de motius, prèvia a la votació, los regidors de fins llavors l’oposició (PSOE-PAR) van explicar que consideraven que la gestió del equip de govern del PP no havie sigut transparent, que no havie seguit cap tipus de coherència en les inversions, que en molts moments s’havie actuat sense seguir un criteri prefixat i que la situació econòmica del municipi no ere sostenible, entre altres arguments. Per la seua banda, els regidors del PP van afirmar que la moció no tenie fonaments de cap mena i simplement s’havie dut a terme per motius personals.

“Llegint la moció no hi trobem motius, lo motiu és personal, o així ho entenc jo. Però això ho tindrien que explicar ells”, va explicar el fins ahir alcalde de La Freixneda. Los regidors del PP també van destacar que “no entenem que en un moment com este, en lo que el PP i el PAR han format una coalició per a les eleccions generals, los regidors del PAR de La Freixneda mos diguen que no estan d’acord en les nostres propostes”. De fet, Algueró va esclarir que “després de les eleccions se vam proposar als regidors del PAR que natres posàvem lo nom del alcalde damunt de la taula i ells podien completar els càrrecs municipals”.

Després del debat se va procedir a la votació en la que els 4 regidors de la oposició van votar a favor de la moció de censura aconseguint aprovar-la i convertint d’esta forma a Javier Adell (PSOE) com a nou alcalde del municipi. Tot i que el nou alcalde no va voler fer declaracions, Antonio Arrufat, alcalde de La Sorollera i candidat socialista al Senat per Teruel, va afirmar que “hem assistit a una moció de censura suficientment justificada pel candidat socialista” i que “felicitem l’alcalde i als regidors que formaran lo nou equip de govern, i instem als regidors de la oposició perquè treballin per aclarir la situació dels comptes i per a lo bé del poble”.

Tot i la polèmica que va envoltar el plenari, tots los representants de les forces presents van voler destacar al final del mateix que el procediment està totalment en regla i que forme part del joc democràtic.

Més informació: | |

1 comentari

  1. .
    ALCALDE ABUCHEADO AL HABLAR EN CATALÁN EN ARAGÓN.
    .
    Tras prometer su cargo, Javier Adell, dedicó a los presentes unas palabras en catalán, por considerarlo, según dijo, “lo más adecuado”. El uso de este idioma provocó que gran parte del público asistente al pleno abuchease al nuevo alcalde. Un amplio grupo de los asistentes abandonaron la sala, mientras una vecina le reprochó a Javier Adell que era una falta de educación dirigirse a los vecinos en catalán, cuando su lengua, dijo es el chapurriau y el idioma que habían aprendido en la escuela es el castellano.
    .
    PSOE y CHA = políticas impositivas y catalanistas en Aragón. El 17/12/2009 incluyeron al catalán en la Ley de Lenguas de Aragón declarandola como “lengua propia”.
    .
    Elecciones a Cortes de Aragón 2011: El PP llevaba en su programa la derogación de la Ley de Lenguas, así como el PAR, que en campaña anunció que modificaría o derogaría dicha norma. Ambas formaciones recogieron firmas contra dicha ley.
    .
    La nueva Presidencia del Gobierno de Aragón, Luisa Fernanda Rudi (PP), anunció el 12/7/2011 que su Gobierno remitirá a la Cámara Legislativa un proyecto de ley de reforma, que al mismo tiempo que anule aquellos aspectos que imponen la normalización de catalán proteja y desarrolle el uso de las modalidades lingüísticas propias de Aragón.
    .
    Los ciudadanos del Aragón oriental, (territorio anhelado por los nacionalistas catalanes al que denominan como “Franja de Ponent de Catalunya” e integrante de sus “Països Catalans”), han puesto de manifiesto la gran voluntad de proteger su riqueza cultural y defender la libertad de convivencia lingüística sin favorecer una estadarización regularizada. De hecho, los ciudadanos de municipios tan importantes en el Aragón oriental como Fraga, Binéfar, Graus, Benasque, Monzón, Maella y Valderrobres han dado su apoyo a PP y PAR tanto en las locales como en las autonómicas.
    Chunta Aragonesista (CHA) sigue sin simpatizar con la ciudadanía del Aragón oriental y apenas consigue representantes en las alcaldías.
    .
    18/06/2010. Once ayuntamientos aragoneses presentan en Madrid un recurso de inconstitucionalidad contra la Ley de Lenguas que califica el catalán como lengua oficial de manera encubierta y por la puerta de atrás, aunque no lo haga el Estatuto de Autonomía.
    Los consistorios denunciantes alegan que al hacerse efectiva la cooficialidad del catalán en sus municipios, al imponerles el uso de un idioma no oficial, se plantea un conflicto de competencia de la autonomía local.
    Entre los once ayuntamientos estaba La Fresneda.
    .
    .
    http://aragonanticatalanista.wordpress.com/
    .
    .