Facsa solventa els problemes del pou de Sorita, que afecta als pous de bona part de la comarca

1 comentari
Etiquetes: ,comarquesnord.cat, Forcall
» dijous, 13 d’octubre de 2011

Tècnics de FACSA han estat treballant aquest dijous al Pou de Sorita per tal de arreglar els problemes que s’arrastraven des de l’estiu en una de les canalitzacions. D’aquesta manera es solucionen en part els problemes que ha tingut Forcall aquesta setmana pels quals no han tingut aigua apta per al consum humà. Aquest divendres es tornarà a obrir la via amb aquest pou pel que es restablirà el servei habitual d’aigua.

Al Pou de Sorita els tècnics han detectat la fuita que hi havia en una de les canals i han canviat completament la bomba de subministrament per una altra de nova. D’aquesta manera, s’espera que es puga normalitzar la situació del subministrament d’aquest pou que darrerament ha vist com s’ha incrementat la seua demanda, degut a que la sequera ha afectat als aqüífers dels municipis que agafen aigua d’aquest espai. Concretament, els pobles que fan ús d’aquest pou són principalment Forcall, Ortells, Villores, Palanques i Sorita.

A principis d’estiu l’empresa FACSA, que gestiona el pou, va realitzar les oportunes comprovacions però sense detectar el problema. Ara ja s’ha detectat i en principi pareix que podrà aguantar. Els problemes de les fuites es van sumar a que la falta de pluja ha fet baixar l’aigua d’aquest pou, i la major demanda per part dels pobles que han vist esgotar els seus propis aqüífers, provoca que la seva recuperació es ralentitze, per això s’ha tallat el subministre puntualment a alguns dels pobles que la demandaven.

» Situació preocupant a Forcall
A pobles com Forcall la situació es preocupant. En aquest municipi s’ha recorregut a tots els pous que tenen al voltant, fins i tot en els darrers dies al del Ribàs Verd quines aigües s’estan analitzant, i per tant, sols es poden utilitzar per a les bugades, neteges, i demés, però no per a consum humà. L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, reclama que es pugue explotar el pou que va fer la Confederació de l’Ebre en el terme municipal, i quin important caudal podria solucionar els problemes, no sols d’aquest municipi, si no també dels veïns, com la Todolella on la situació ja és greu en aquestos moments. Falten els permisos d’explotació, i la instal·lació adient per a subministrar als que ho sol·liciten. Per eixe motiu es va reunir amb els responsables de la Diputació Provincial, per tal de demanar l’acció necessària per assegurar l’abastament.

A La Todolella la situació també és greu i per això s’ha convocat una reunió aquest divendres a les 21.30h a l’ajuntament per explicar la situació als ramaders, agricultors i gent que té granges pel terme municipal. S’exposaran els problemes que hi han de l’aigua que s’arreplega des de La Mata per tal d’abastir, esperant que també puguin ser ajudats pel Pou de Sorita.

Més informació: |

1 comentari

  1. Juan Manuel Jordá enllaç al seu comentari

    No se per que en sebla que el pou de Sorita dona mostres de esgotament, y si no al temps