Diputació i Dones Empresàries impulsen un projecte per crear sabó ecològiccomarquesnord.cat, Castelló
» diumenge, 18 de setembre de 2011

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la presidenta de l’Associació de Dones Empresàries de Castelló, Pilar Escorihuela, han signat aquest matí un conveni per a l’engegada del projecte “Castelló summa tradició i multiplica oli”. Un projecte que ascendeix a 20.000 euros i contempla la recuperació de l’oli usat en les llars per a fabricació de sabó. Inicialment, aquesta acció de desenvolupament sostenible es desenvoluparà en els municipis com Vilafamés, Castellfort, Culla, Vilanova de la Reina, la Vall d’Alba i Fanzara.

Un sol litre d’oli contamina més d’un milió de litres d’aigua. El procés per fabricar sabons casolans constitueix una forma excel·lent d’aprofitar l’oli que es desfeta després de la fritada, al mateix temps que es protegeix el medi ambient, evitant la contaminació que aquests greixos produirien, d’una altra manera, en els jaços de mars i rius. En l’elaboració dels seus productes utilitzen vegetals en la seva majoria provinents de cultiu biològic, biodinàmic (cultiu ecològic que a més té en compte les fases lunars i les constel·lacions) o de recol·lecció silvestre controlada.

El sabó ecològic prescindeix en la seva elaboració de conservants, colorants o perfums sintètics, sense utilitzar cap tipus d’olis minerals derivats del petroli com les parafines.

Més informació: | |