La confecció del cuir i la tècnica del socarrat en taulells, per animar el comerç de Morellacomarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 10 de juliol de 2011

Durant aquest cap de setmana han tingut lloc, pels carrers de la ciutat de Morella, una sèrie de tallers culturals i d’entreteniment que s’emmarquen dins de la campanya “El Comerç Anima Morella”. Es tracta d’una iniciativa per a fomentar el comerç local promoguda per l’Ajuntament de Morella. Dos punts del municipi concentraven estes activitats, concretament un taller de confecció amb cuir se situava a la plaça de l’Ajuntament mentres que un altre, que utilitzava la tècnica del socarrat en els taulells, s’ubicava a la plaça Colón.

Als participants d’aquests tallers se’ls entrega una peça de cuir amb la forma de moneder, i són ells mateixos els que l’han de muntar, confeccionar i decorar al seu gust.

Deixant de banda la marroquineria, els taulells també han conformat el seu propi taller per a conèixer un poc més la tècnica del socarrat.

L’organització d’aquests tallers ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Morella mitjançant un programa d’activitats oferit per la Universitat Jaume I de Castelló, en el que s’inclouen diversos tallers artesanals que podran gaudir-se tots els caps de setmana del mes de juliol pels carrers de la localitat.

Més informació: |