Vilafranca acollirà a l’octubre un congrés de la pedra en sec de l’arc mediterrani


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 4 de juliol de 2011

El proper mes d’octubre Vilafranca reunirà desenes d’especialistes en construccionsde pedra en sec. Serà una nova edició del Congrés de Pedra en Sec de la ribera de la mediterrània, que uneix estudiosos de Catalunya, Balears, Comunitat Valenciana, oel Sud de França, entre altres. D’aquesta manera Vilafranca pren el relleu del congréscelebrat fa dos anys a Balears.

Per organitzar la cita s’ha constituït un comitè organitzador a través de l’AssociacióTota Pedra Fa Paret. “Serà un esdeveniment important entre el 21 i el 23 d’octubre.Es reuniran un bon nombre d’estudiosos que presentaran les seves investigacions icomunicacions”, segons ha assenyalat Julio Monfort, membre del comitèorganitzador. “A més podran conèixer la riquesa del patrimoni de pedra que envolta la Vila”, ha precisat.

“Serà positiu perquè és gent que directament o indirectament pot propiciar que vinguin noves visites i ajudarà a difondre la imatge de Vilafranca com a poblacióvinculada a aquest tipus de construccions, que no són exclusives, però tenim un patrimoni abundant, hem apostat per aquesta singularitat i vam començar a ser coneguts per aquest fet “.

Serà una trobada en què hi haurà tres eixos: la pedra com a patrimoni a protegir, la pedra com a tècnica constructiva viva i la pedra com a recurs turístic. Al voltant d’aquests aspectes es presentaran les comunicacions. Al congrés es comptarà amb la col.laboració d’Ares del Maestrat. Així mateix el congrés estarà obert a la resta de localitats dels Ports, el Maestrat i el Maestrat de Terol.

Més informació: | | |

1 comentari

  1. S han de reservar places?