El PSPV guanya les eleccions als Ports i obté el diputat provincialcomarquesnord.cat, Els Ports
» diumenge, 22 de maig de 2011

El PSPV ha sigut el guanyador de les eleccions a la comarca dels Ports obtenint de nou el diputat provincial. Al partit judicial de Morella, en el que s’engloben tots els municipis de la comarca, els socialistes han obtés un total de 2573 vots, el que fa un 49,63% dels vots emesos. Respecte a fa quatre anys, el PSPV perd 8 punts, ja que al 2007 obtenia 2060 vots i un 57,74% dels vots emesos.

El panorama després de les eleccions queda pràcticament igual que a les darreres eleccions. El PSPV revalida les principals alcaldies: Morella amb Ximo Puig, Vilafranca amb Óscar Tena, Cinctorres amb Antoni Ripollés i Forcall amb Santiago Pérez. Les altres quatre alcaldies socialistes són Vallibona amb Juanjo Palomo, La Mata amb Pere Calvo, Olocau amb Vicente Royo i Villores amb Iván Bono.

Pel que fa al PP obté 9 alcaldies: Ares del Maestrat amb Francisco Fuentes, Castellfort amb Rosa Adela Segura, Palanques amb Lucía Martí, La Pobla de Benifassá amb Víctor Gargallo, Portell amb Álvaro Ferrer, Sorita amb Manuel Milián, Herbers amb José Pallarés i La Todolella amb Alfredo Querol.

D’aquesta manera els canvis de color en municipis s’han viscut a favor del PSPV a La Mata i per al PP a Castell de Cabres i a la Pobla de Benifassá, encara que l’alcalde serà el mateix, Víctor Gargallo que va canviar ser el cap de cartell del Partit Social Democrata pel Partit Popular. La resta de municipis es manté igual que al 2007.

La participació va ser 2 punts superior als comicis de fa quatre anys. A la comarca van votar un total de 5367 persones, un 80,76% de participació respecte al 78,75% del 2007. El que ha pujat també són els vots blancs amb 167 i un 3,22%. Al 2007 van ser un 3% en blanc. Mentre que els vots nuls pugen més de mig punt. En aquests comicis han estat 183, un 3,41% i al 2007 van ser un 2,77%.

Més informació: | |

1 comentari

  1. QUI SERA EL NOU DIPUTAT COMARCAL??? XIMO ERNESTO SANTI PEP OSCAR PERE MIRAVET..