La caiguda de Sant Jordi en Setmana Santa motiva la venda de roses i llibrescomarquesnord.cat, Matarranya
» dissabte, 23 d’abril de 2011

Los pobles de Lledó, Arenys, Calaceit i Queretes van celebrar el 23 d’abril el dia de Sant Jordi amb les clàssiques paradetes de llibres, roses i plantes, una edició que degut a que va caure a meitat de Setmana Santa va generar més moviment de l’habitual pels carrers dels pobles. A Calaceit, sense anar més lluny, la presidenta de l’Associació de Dones i Consumidors Kalat-Zeyd, Elisa Aloras, va dir que “enguany ha estat una cosa fantàstica. Això que es va desvindre amb Setmana Santa va fer que es vengueren moltes roses”.

La mateixa Aloras va explicar que “són unes dates on bé molta gent de Barcelona, on tenen esta costum de comprar la rosa i el llibre. I esta gent se va sentir com a casa. De fet, a les onze del matí ja no quedaven roses”, tot i que l’Associació Kalat-Zeyd va demanar més unitats que en edicions anteriors. En total, a la parada de Calaceit se van arribar a vendre un total de 150 roses. I la llàstima va ser que molta gent (tant del poble com la que ve a passar Setmana Santa al Matarranya) se’n va quedar sense.

A Arenys de Lledó i sobretot a Queretes, Sant Jordi es va viure amb molt de seguiment, i el factor festes de Setmana Santa es va notar en l’èxit i el número de vendes de roses i llibres. Mentrestant, a Lledó també es va viure un Sant Jordi especial. La presidenta de l’Associació Cultural Santa Rosa, María José Vallés, va apuntar que “enguany se va vendre el doble que l’any passat” i el fet de caure per Setmana Santa “se va notar molt. Se van vendre unes 60 roses i uns 80 llibres”. A banda de les roses, a la paradeta de Lledó també es van vendre plantes.

Pel que fa a la venda de llibres, lo factor Setmana Santa es va notar molt, i les paradetes instal·lades als diversos pobles del Matarranya van vendre més que en altres ocasions. A Calaceit pràcticament se van vendre 200 llibres, i la presidenta de l’Associació Kalat-Zeyd va concretar que “tots los que van vindre van marxar amb un llibre, o amb dos o tres”. Entre els títols que es podien adquirir, ja fos en català o en castellà, hi havie ‘La caiguda dels gegants’ de Ken Follet, ‘Mar de foc’ de Chufo Llorens, ‘Donde nadie te encuentre’ d’Alicia Jiménez Bartlett o ‘El secret de Picasso’ de Francesc Miralles.

Al llarg de tota la Setmana Santa i la diada de Sant Jordi, la Llibreria Serret de Valderrobres també va organitzar diferents actes literaris per a commemorar el dia del llibre i la rosa. En concret, s’hi van passar Francesca Aliern, presentant la seua última novel·la, ‘L’espiera’, o Jesús Tibau per a donar a conèixer ‘I el vent els despentina’. Al llarg d’estos dies també se van presentar els llibres de l’escriptor i periodista Jesús Ávila, el treball del ceramista tortosí Joan Panisello, o el llibre de Marc Serena ‘La volta dels 25’.

» Fotogaleria: Sant Jordi al Matarranya

Més informació: | |