Ignasi Llopis recull dades meteorològies des de fa just 24 anys

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 28 de març de 2011 .
Etiquetes:

El vilafranquí Ignasi Llopis, responsable de l’Observatori Meteorològic de Vilafranca rebia a València amb motiu del Dia Internacional de la Meteorologia, un diploma de reconeixement per la seua tasca d’arreplegada de dades que començava precisament avui fa 24 anys. Llopis s’encarrega de passar tots els dies per la estació meteorològica per anotar les temperatures màximes, mínimes, la precipitació i altres dades com les de la humitat. Una feina que es veu reflectida també a la seua pàgina web.

En aquest dilluns l’hem acompanyat pel matí a l’estació meteorològica de Vilafranca. Llopis ha anotat la temperatura màxima del diumenge i la mínima de la darrera matinada així com la precipitació de 0,3 litres per metre quadrat que ha arreplegat el pluviòmetre.

El reconeixement de l’Agència Estatal de Meteorología li ha fet molta il·lusió i va poder viure el dimecres passat una bonica experiència a València, on eren reconeguts 7 companys més del País Valencià. Els observadors van poder conèixer més detalls de com funciona l’Agència Estatal ací a la nostra comunitat.

Les temperatura màxima que s’ha arreplegat als darrers 24 anys a Vilafranca és de 35 graus i les mínimes més baixes es produien enguany durant la celebració de la festa de Sant Antoni.

El treball de Llopis es complementa amb la seua pàgina web, que acaba de complir 10 anys i superar les 500.000 visites. Allí podem trobar tota la informació meteorològica de Vilafranca i moltes dades més al voltant de l’esport, la cultura o les festes al municipi.

El home del temps a Vilafranca, Ignasi Llopis acaba de rebre un important reconeixement per part de l’AEMET. Des d’ací ens unim a les felicitacions que ha rebut als darrers dies i l’animem a que continue en aquesta tasca tant important que realitza diàriament i que ens permet conèixer amb detall les novetats meteorològiques de Vilafranca i dels seus voltants.

. Vídeo . Ignasi Llopis, 24 anys donant el temps

Més informació: