“Un gos i un carro”, celebra el vintè aniversari amb Tom Bombadil


comarquesnord.cat, Atzeneta del Maestrat
» dimecres, 9 de març de 2011

La penya “Un gos i un carro” d’Atzeneta del Maestrat està d’aniversari. Aquest 2011 compleixen vint anys des de la seva fundació. Vint anys en els quals han estat part important de les celebracions, han participat activament en tots els actes programats i fins i tot van formar la comissió de les festes de 1997. Per a celebrar aquesta efemèride han organitzat una bonica festa que tornarà a pujar damunt l’escenari el mític grup “Tom BomBadil”.

“Un gos i un carro” són unes 30 persones, exemple de que la tradició festiva dels pobles està molt lluny de decaure. I ho volen tornar a demostrar aquest dissabte, 12 de març, en una festa que comptarà, a més de Tom BomBadil, amb el grup Lilit Dionis, grup que clausurava el darrer Aplec dels Ports, i musica de disco mòbil per als que desitgen allargar encara més la nit.

Va ser l’any 1991 quan un grup d’amics de Atzeneta va decidir formalitzar el que ja començava a semblar-se a una penya. Per aquell temps només eren 15 amics, sols homes, però després s’afegirien les dones, i ara fins i tot els xiquets. El grup va voler retre homenatge a aquell carro que tenien a la plaça del poble i des d’on veien els bous, abans que altres barreres es feren populars, i amb el gos afegit, aprofitant una estrofa coneguda, van trobar el nom que haurien de portar aquesta colla d’amics.

Ara volen compartir la joia del vintè aniversari en una festa gran a la que es pugue afegir tot aquell que vulgue gaudir. Per això els preus son populars, 6 euros entrada anticipada, i 10 en la taquilla.

Més informació: